Družbeno organiziranje in planiranje v postcovid družbi

Kulturna ali glasbena novica
17. 12. 2020 - 15.10

Mednarodni festival računalniške umetnosti, ki letos nosi naslov Infrastructure Complex: Altered Earth, se zaključuje s serijo video pogovorov revije ŠUM. Njen moderator in organizator, Maks Valenčič, je na pogovor o problematiki družbenega načrtovanja in sistemskega organiziranja povabil tehnologa Glena Weyla, ekonomistko in filozofinjo Zoë Hitzig ter urednika Palladium Magazine Asha Miltona.

Včeraj in predvčerajšnjim smo na YouTube kanalu revije ŠUM že lahko poslušali intervju z Glenom Weylom in prispevek Zoe Hitzig z naslovom The Cost of Existence. Weyl je kot predstavnik vznikajoče politične filozofije liberalnega radikalizma izpostavil potrebo po formulaciji nove kritične misli, ki ne bo poskušala naivno presegati družbenega sistema, ampak ga bo preobrazila, tako da bo zaostrila njegove že obstoječe kontradikcije. Hitzig pa je v svojem prispevku podala historično naracijo postopnega združevanja ekonomije, statistike in komputacije, ki je po nastopu neoliberalizma popolnoma zavladalo svetu in zarisalo meje mogočega. Hitzig se je osredotočila tudi na kritiko takšnih tehnopolitičnih mahinacij. 

Danes ob sedmih zvečer pa si bomo lahko ogledali še predavanje Asha Miltona o fenomenu družbenega načrtovanja med koronavirusno epidemijo. Govorili smo z Maksom Valenčičem, ki je opisal vsebino prihajajočega predavanja in njegovo povezavo s prejšnjima: 

Izjava

Valenčič za konec napove še razširitev video serije v novo številko revije ŠUM: 

Izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness