FBI art

Kulturna ali glasbena novica
13. 6. 2012 - 14.15

 

Najbrž ste kdaj kaj ukradli v kakšni štacuni, ali pa morda storili kakšno kaznivo dejanje. Aksioma in Critical Art Ensemble vas pozivata, da dokumente svojih zločinov razstavite, jih naredite vidne in na ta način počastite svoj upor do avtoritarnih struktur. Vsi vaši zločini bodo sprejeti, ne glede na to, kako veliki ali majhni so. Prinesete lahko fotografijo, risbo ali drugačno dvodimenzionalno predstavitev vašega dejanja, ki ji priložite pojasnilo in opis vaše povezave z zločinom. O projektu smo se pogovarjali s članom kolektiva Stevenom:

// izjavo poslušajte v sklopu posnetka celotnega prispevka

Kakšne so pa konotacije dejstva, da gre za galerijski projekt? Že spet se nam zastavlja vprašanje reprezentacije, ki jo galerijske stene hočeš-nočeš zaznamujejo in omejujejo.

// izjavo poslušajte v sklopu posnetka celotnega prispevka

Podrobnosti poziva za razstavo Pravi zločin si oglejte na naslovu www.aksioma.org.

Skupina Critical Art Ensemble se sicer vse od nastanka leta 1987 osredotoča na raziskovanje presečišč med umetnostjo, kritično teorijo, tehnologijo in političnim aktivizmom. Njihovo delovanje je multimedijsko, izdali so tudi šest knjig, ki so bile prevedene v osemnajst jezikov. Sodijo med tista referenčna imena novejše sodobne umetnosti, ki se gibljejo na robu umetnostnega sistema. Njihovo predstavitev pod naslovom Zaseženo, ki je nastala zahvaljujoč FBI-ju, si nujno oglejte v Aksiomi med 13. in 19. junijem.

 

Novice je pripravil Nenad J.

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

meni je všeč fbi

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.