Festival filma in literature

Kulturna ali glasbena novica
11. 9. 2013 - 14.24

Pa začnimo danes zopet na Metelkovi. Kot smo v teh dneh že poročali, Metelkova mesto praznuje dvajseto obletnico delovanja. V ta namen so na Metelkovi pripravili poseben kulturno-umetniški program, ki bo potekal do konca tedna. Danes popoldan bodo obiskovalci lahko pod vodstvom akademske slikarke pobarvali metelkovski stolp, ali pa risali risbice za Metkin rojstni dan. V primeru dežja bo likovna delavnica prestavljena. Ob 19.00 bo v Mizzartu otvoritev pregledne razstave. Jutri pa vas ponovno vabimo na simpozij o neodvisni kulturi, ki ga organizira Radio Študent in bo potekal od 17. ure dalje v Menzi.

Če si želite še malo izkoristiti lepe dneve na morju in si ob tem ogledati kakšen dober slovenski film, lahko od 11. do 16. septembra obiščete Festival slovenskega filma, ki poteka v Portorožu. Danes zvečer se bo s premiero celovečernega filma Razredni sovražnik zgodila otvoritev festivala. Poleg medijsko zelo odmevnega Razrednega sovražnika, ki je v Benetkah dobil nagrado kritikov, si bo letos na festivalu možno ogledati široko paleto slovenske filmske produkcije. Več o letošnji ediciji festivala nam je povedala Sanja Čakarun, vodja odnosov z javnostjo:

_______

Izjava se nahaja v ponetku oddaje.

_______

 

Poleg filmov in koncertov pa bo v naslednjih dneh na slovenski Obali potekalo tudi pestro literarno dogajanje. Danes se namreč v Kopru začenja mednarodni literarni festival Vilenica. Letošnja tema festivala se imenuje Navdih meje. Temu primerno bo v ospredju koroški pisatelj Florjan Lipuš. Poseben poudarek bo tudi na švicarski književnosti in meddisciplinarnimi povezavami med literaturo, filmom, videom in ostalimi mediji.

 

 

Pojdimo nazaj na kulturno dogajanje v prestolnici. V Aksiomi bo danes ob 19. uri otvoritev razstave oziroma intermedijske inštalacije, ki je delo digitalnega umetnika Gordana Savičiča. Gre za posebno programirano skulpturo kablov, nekakšno napravo, ki lahko simulira oddaljene lokacije in obiskovalcu posreduje napačne informacije o njegovem nahajanju. O tej zapleteni napravi smo se pogovarjali z Gordanom:

 

_______

Izjava se nahaja v ponetku oddaje.

_______

 

 

Torej, če bi radi vstopili v svet lažnih informacij, kjer se boste tega dobro zavedali in bo vse transparentno, vabljeni v projektni prostor Aksioma. 

 

Kulturno novičkala je Tjaša.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness