Festival stripa Tinta

Kulturna ali glasbena novica
3. 10. 2017 - 15.10

V današnjih kulturnih novicah smo vam pripravili kratko poročilo s tiskovne konference pred začetkom Ljubljanskega festivala stripa Tinta, ki je potekala danes ob 11.00 uri v lokalu Pritličje. Festival stripa Tinta bo z letošnjim letom nasledil festival Stripolisfest, ki se je v Ljubljani odvijal med letoma 2013 in 2016. Festival Tinta so na tiskovni konferenci podrobneje predstavili producenti festivala Aleksander Buh iz Strip.art.nice Buch, Pia Nikolič iz Zavoda Stripolis in Radia Študent, Katerina Mirovič iz Stripburgerja, Tanja Skale iz Kina Šiška ter Anja Golob iz VigeVageKnjig.

Program letošnjega festivala je kot vsako leto pestro zapolnjen in bo potekal na več kulturnih lokacijah v Ljubljani. Z razstavami, pogovori z domačimi in tujimi gosti, delavnicami, filmskimi večeri, branji stripov v živo in stripovskim sejmom festival povezuje navdušence in ustvarjalce tako imenovane devete umetnosti.

Pred in po uradnim datumu festivala pa se bodo odvili tudi dogodki, ki bodo, kot so zapisali na uradni strani, ogreli in nato ohladili festivalsko stripovsko vzdušje. In če so vas v tem primeru zasrbele pete, se lahko že danes odpravite v Trubarjevo hišo literature, kjer se bo ob 18.00 uri odprla razstava stripovskih karikatur Borisa Jukiča Ne me basat. Več o tem Aleksander Buh.

Izjava

O programu, ki ga na festivalu pripravlja Stripburger, pa je več povedala Katerina Mirovič.

Izjava

V prostorih Kina Šiška in galerije Dobra Vaga bodo prav tako potekale različne delavnice, sejem in filmske projekcije. Več o tem Tanja Skale.

Izjava

Na festivalu pa se bodo predstavili tudi trije gostje iz tujine. Več o francoskem umetniku Bouletu in Aleksandru Zografu nam je povedala Tanja Skale.

Izjava

Slovenijo bo obiskala tudi Kate Evans iz Velike Britanije. Več o njej in njenem striporomanu Rdeča Rosa v izjavi Anje Golob.

Izjava

Na festivalu bo prav tako moč videti izvedbo stripa Rdeči alarm, za katero bodo poskrbeli špikerji Radija Študent. Več o tem Pia Nikolič.

Izjava

Festival stripa Tinta bo tako poskrbel za prijetno skoraj enomesečno striparsko druženje. Poleg vsega naštetega pa ne smemo pozabiti na prostor, ki ga festival in organizatorji odpirajo mladim, še neuveljavljenim ustvarjalcem stripa. Tem je namenjen tudi natečaj Novi časi, ki je letos posvečen nagrajencu Prešernovega sklada Tomažu Lavriču. V sklopu striparskega sejma pa bodo postavili posebno mesto, namenjeno pogovoru, druženju in mreženju mladih ustvarjalcev.

Kulturne novice je pripravila Kaja

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.