Filmski eksperimenti

Kulturna ali glasbena novica
24. 11. 2015 - 15.06

Filmska jesen v Ljubljani se po LIFFu nadaljuje še s Festivalom gejevskega in lezbičnega filma, katerega program oziroma letošnja edicija je bila danes predstavljena na tiskovni konferenci. Poleg nekaj LGBT filmov, ki jih najdemo tudi na rednih sporedih bolj komercialnih kinematografov, bodo prikazani tudi filmi manj znanih ustvarjalcev in filmi bolj eksperimentalne narave. O uvrščenosti filmov z manj konvencionalno naracijo na festival govori organizator festivala, Brane Mozetič.

Izjava

/////////////////////////////////////////////////////////////////////

JSKD tudi letos nadaljuje s pripravo in izvedbo filmskega seminarja. Lanskoletni sicer še vedno traja, saj bodo scenarije pretvorili v celovečerec. Premierno bo prikazan danes na uvodnem srečanju seminarja, tako da bodo letošnji udeleženci dobili večji vpogled v njihovo delo. Seminar vključuje tako teoretsko kot praktično izobraževanje. O seminarju smo se pogovarjali s Petrom Jarhom, vodjem seminarja.

Izjava

/////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadaljuje se serija eksplozij v P74; drevi ob 20.00 se namreč odpira drugi del uvoda projekta mapiranja umetnosti in kulturnopolitičnega okvira devetdesetih. Razstava se nanaša na pop kulturo v devetdesetih letih, ki je prinesla bolj sproščeno ustvarjanje in razvoj neinstitucionalne scene. V leru, Outsider, Ekspres ekspres in Babica gre na jug so filmi, ki so vsak na svoj način spremenili filmsko produkcijo v devetdesetih. Do sprememb je prišlo tudi na gledališki sceni, predvsem s pojavom Betontanca. Pri razstavi gre bolj za kratek oris dogajanja, ki je plod večletnega raziskovanja in uvertura v razstavo, ki bo predvidoma naslednje leto. Več Iza Pevec, sokuratorica razstave.

Izjava

Kulturne novice je pripravila Nika.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.