Filofest!

Kulturna ali glasbena novica
24. 11. 2014 - 14.15

Ljubljana postaja filmska meka, no ja, vsaj kar se tiče gledalcev. Komaj se je končal Liffe, pa je tu že mednardni festival študentske filmske in video produkcije. Začel se je Filofest, ki bo letos potekal med 24. in 27. novembrom. Festival se letos širi izven meja Filozofske fakultete v Ljubljani; dogajanje bo potekalo tudi v Kinodvoru, Kinoteki, Mestnem muzeju Ljubljana, Tovarni Rog in Kreativnem centru Poligon. Festival in predvajanje filmov iz tekmovalnega dela se začenjata s svečano slovestnostjo in koncertnim preformansom v mestnem muzeju. Filmi pa se na Filozofski fakulteti predvajajo že od desetih in se bodo vsak dan cel dan do četrtka.

Poleg tekmovalnega in netekmovalnega dela pa je tu tudi spremljevalni program. Jutri bodo denimo v Živko skvotcu v Rogu predvajali filme nizozemske akademije TENT, sledila pa bo zabava v Modrem kotičku. Filofest se bo končal v četrtek s predvajanjem in razglasitvijo zmagovalcev. Programsko vodjo Ino Ferlan smo povprašali po strukturi tekmovalnega dela:

////////////////////////////////////////////Izjava////////////////////////////////////////////

Drevi ob dvajsetih pa bo v galeriji Kapelica Dr. Adam Zarnetsky pripravil inspirativno predavanje z naslovom Mutafelch. Pravijo, da bo na njem umetnik z mešanico človeške sperme, krvi in dreka z naredi-sam gensko puško bombardiral s surovim, hibridnim DNK, namočenim v zlate nano delce. To naredi-sam gensko modificiranje človeškega genoma je le delček projekta, ki se s celim imenom glasi Metode transgeneze z vključevanjem intracelične transgenske infekcije; Biolaboratorij in mikroinjektiranje; Elektroporacija in biolistika. V oklepajih pa je poudarjeno, da je kanček ironije in sarkazma povsem na mestu. Ali nas čaka performans ali predavanje, nam je odgovoril Jurij Krpan, umetniški vodja galerije Kapelica:

//////////////////////////////////////Izjava/////////////////////////////////

Jurija smo povprašali, ali naj obiskovalci v primeru plohe sperme, krvi, dreka in genskega materiala prinesejo dežni plašč:

//////////////////////////////////////Izjava///////////////////////////////

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.