filozofija umira, knjige živijo

Kulturna ali glasbena novica
12. 11. 2012 - 14.10

V ljubljanskem Konzorciju se je danes začel 26. knjižni sejem Frankfurt po Frankfurtu, ki bo trajal do 17. novembra. Na ogled bo okoli 8000 knjižnih naslovov, pripravili pa so tudi poglobljen vpogled v širok knjižni opus v tujini najbolj uveljavljenega slovenskega avtorja, Slavoja Žižka, v angleščini in slovenščini. Letos so za gostujočo državo izbrali Francijo. Zakaj prav Francijo, saj gre prvič za gostovanje države, ki ni bila gostja knjižnega sejma v Frankfurtu, in kaj to pomeni za knjižni sejem, nam je več povedala predstavnica Mladinske knjige, Mojca Raner:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Mojco Raner smo vprašali tudi, kateri dogodki se bodo v tem času izvršili v zvezi z gostovanjem Francije:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

S Thierryjem Hessejem se bo v četrtek pogovarjala Tanja Lesničar Pučko, kot gost pa bo zraven sodeloval tudi Aleš Berger.

 

***
Na Filozofski fakulteti v Ljubljani pa se je prav tako danes začel Filozofski maraton, ki se bo nadaljeval do konca tedna. O tem, kakšna je letošnja tema in kako je letošnji maraton zasnovan, smo se pogovarjali z enim od predavateljev na maratonu in profesorjem na Filozofski fakulteti, Dejanom Komelom:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Vprašali smo tudi, ali se študentje sploh udeležujejo takih predavanj, glede na to, da v tem tednu redna predavanja študentov filozofije odpadejo. Ponovno Komel:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness