Filozofski fenomeni in življenjski maratoni

Kulturna ali glasbena novica

Bela pot, bel prah, bela zima, bela belina.

Drago poslušalstvo. Za danes imamo za vas samo velika imena, velike dogodke, dolge maratone in večinoma vse v presežkih. Pa začnimo.

Pred približno pol ure se je začel Filozofski maraton, in to kje drugje kot na Filozofski Fakulteti. Zadeva traja do 16. novembra, tematika pa je zelo osnovna: Elan vital.

***

Tako. Mati vseh modrosti in znanosti se bo, torej, ukvarjala z ne več in ne manj kot življenjem samim. Več o fenomenologiji in eksistencializmu dogodka nam pove Maruša Nardoni, predsednica Študentskega Filozofskega Društva, ki celo stvar organizira:

izjava v posnetku

In kdo vse se letos filomaratona udeležuje?

izjava v posnetku

Amen. Če pa boste okrog 19. ure še vedno na Filofaksu, vas bo v predavalnici 415 čakala okrogla miza s še eno debato o Oktobrski revoluciji. Hja. Zadeva je s seboj prinesla daljnosežne politične, gospodarske in družbene posledice. Prevprašujmo jo še dalje, močneje in bolj. Morda nam uspe kakšno današnjo politiko spremenit...

...Na primer migracijsko, o kateri bo ob 16. uri debata potekala v Trubarjevi hiši literature. Dogodek organizira Slovensko sociološko društvo, uradno pa gre za pogovor o knjigi Migracijska politika EU: nove artikulacije izključevanja v 21. stoletju.
 

In nazadnje, ali nenazadnje opomnimo na še eno pomembno reč za danes, ki se začenja ob 19.uri v Avtonomni tovarni Rog in njenem Modrem kotu, tokrat v organizaciji študentov z oddelkov za primerjalno književnost in literarno teorijo ter umetnostno zgodovino: Filteratura prvič: Umberto Eco in arhiv. Gre za odnos med micelijsko enciklopedijo, ki jo Eco opiše v svojem eseju V labirintu, in njegovim konceptom modelnega bralca. Več o dogodku nam pove ena izmed udeleženk:

izjava v posnetku

Tako. V teoriji in praksi odzdravlja Hajzlerca.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness