Fotografska razstava v Jakopičevi galeriji

Kulturna ali glasbena novica
29. 5. 2012 - 14.10

V Jakopičevi galeriji se bo z odprtjem skupinske razstave Magnum prvič: Obraz časa začel šesti bienalni festival sodobne avtorske fotografije Fotonični trenutki. Omenjena predstava agencije Magnum je rekonstrukcija prve skupinske razstave iz leta 1955. V kolikor vas zanima avtorsko-dokumentarni fotografski izraz pa v današnjem večeru ob 20. uri odfrčite v Jakopičevo galerijo. Več o današnji razstavi pove Miha Colner iz Galerije Photon:

* (posnetek v celotnemu posnetku novic)

Z današnjo razstavo aludirajo na fotoreporterski senzacionalizem, ki so ga avtorji fotografij na razstavi v preteklosti preizpraševali. Več o tem ali je senzacionalizem kontinuiteta fotoreporterstva pove Colner:

*

Še kratka zanimivost današnjega dne. Na lestvici najbolj prodajanih knjig meseca maja v knjigarnah Mladinske knjige, sta od slovenskih avtorjev knjigi Angeli, Toneta Pavčka ter V imenu države 3, Mateja Štruca in Blaža Zgage.  Veliko so prodali tudi knjig letošnjega obiskovalca Fabule - Hanifa Kureishija, Polnoč ves dan. Sledi še nekaj nenavadnih naslovov kot so Ljubiti z odprtimi očmi, Življenje je tvoje ipd.. v naši redakciji pa je takole: zadnja knjiga, ki jo je kupil in prebral urednik Redakcije za kulturo in humanistiko Radia Študent – Jernej Kaluža je Manuel de Landa Tisuč godina nelinearne povjesti. Avtorica tega prispevka, Sonja Zlobko pa krimič The  Messengers of Death, ki jo je napisal francoski avtor Pierre Magnan (Pijer Manjan). Bodite dobro! 

Avtorji: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness