Freud, Marx in mi

Kulturna ali glasbena novica
15. 9. 2015 - 15.15

Današnje kulturne novice bodo za začetek posvečene dvojnosti, a s tem ne hkrati tudi razdvojenosti. V Kulturnem centru Tobačna 001 se namreč danes odpira razstava Žige KarižaFreud, Marx in jaz. Razstava se giblje med psihoanalitičnim in zdravorazumskim branjem ready-madov. O razstavi smo se pogovarjali z avtorjem razstave, Žigo Karižem:
Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Luka Prinčič bo danes Slovensko kinoteko pretvoril v prostor, kjer se bo zvok po pomembnosti spet enkrat enačil s sliko. Ob 21. uri se bo pričel performans Razpoke vmesnika III: Silicij. Za kakšen performans gre, nam je povedal avtor sam:
Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Dandanašnji pa se v manj primarno kinematičnem okolju pričenja že 18. festival slovenskega filma. Drevi se bo v portoroškem Avditoriju otvoritev pričela s projekcijo kratkega filma Plavanje Katarine Rešek – Kukle, ki je na nedavno končanem Festivalu kratkih Kraken v Ljubljani prejel eno od treh nagrad uvrstitve na K3 festival kratkega filma v Beljaku, ki se prav tako pričenja danes. Celovečerec, ki mu bo sledil, pa je prišel izpod rok Jana Cvitkoviča in bo danes tam doživel premiero. Pod lokalpatriotskim naslovom Šiška deluxe se odkriva komedija, temelječa na prijateljstvu treh mladeničev iz območne številke 1106. Več o dogajanju na Festivalu slovenskega filma lahko izveste prihodnji ponedeljek ob 20:30 na Radiu Študent v oddaji Temna zvezda.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Živijo, bi lahko dobili posnetek oddaje? LP!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.