futuristične novice

Kulturna ali glasbena novica
21. 5. 2013 - 14.34

Futuristični manifest danes ne beleži nobene obletnice, vseeno pa so si Tribunine sodelavke izbrale ta dan za njegovo nadgradnjo in premostitev. Ob 19. uri boste lahko v Kiberkinu na Kersnikovi 6 opazovali post-newtonski in post-futuristični eksperiment manipuliranja s težnostnimi zakoni: prihodnost konstantnega gibanja, avtonomnih strojev, multipliciranih pogledov je namreč že tu, ugotavljajo dekleta. Kakšna je pri tem vloga žensk, ki jih je futurizem zapostavljal, smo vprašali eno izmed ustvarjalk dogodka, Pio Brezavšček:

(Izjava se nahaja v posnetu oddaje.)

Pia nam je še povedala, kako bodo poskušale združiti različno usmerjene mase. Se bodo te ponovno srečale v težišču? Kako so si dekleta to pravzaprav zamislila?

(Izjava se nahaja v posnetu oddaje.)

 

Futuristi so slavili razvoj tehnologije, nekaj podobnega pa boste lahko ujeli tudi na razstavi v galeriji Škuc. Ob 20. uri se tam že četrtič odpira programersko-umetniška naveza Digitalnih premostitev. Študentje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje so se povezali s timom programerjev Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani, specializiranih za računalniški vid, in študentov Fakultete za Elektrotehniko. Ker so rezultati omenjene naveze bogati, bodo v galeriji Škuc predstavljeni le trije večji projekti, več pa sledi na jesenski razstavi Artrobolab v že znanem kulturnem središču Ksevt. Kot nam je zaupal predstojnik katedre za video in nove medije, profesor Srečko Dragan, osrednja vloga ni namenjena le multimedijskemu ustvarjanju, temveč tudi razvijanju novih modelov produkcije in sodelovanja. Te bodo s pridom lahko izkoristili tudi po končanem izobraževanju.

 

Kulturirala je - nekoliko počasna pri uporabi digitalne tehnologije - Katarina Stopar.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness