Genetove Služkinje

Kulturna ali glasbena novica
20. 9. 2013 - 14.15

V Slovenskem mladinskem gledališču bo danes ob 20. uri premiera Služkinj. Vinko Möderndorfer bo režiral slavno dramo Jeana Geneta - tistega Geneta, ki je bil sin prostitutke in se kasneje tudi sam prostituiral, predvsem moškim, tistega Geneta, ki je kradel, ki je bil potepuh in ki je ljubil takšno življenje, predvsem pa je ljubil zločince in kaznjence. Kot pravi v Dnevniku lopova: »Stal mi je za zločin.« Kako je z Genetom na slovenskih odrih, nam je povedal režiser Vinko Möderndorfer.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Če je Genet stalen gost in če smo Služkinje že lahko gledali, kako se potem tokratna predstava razlikuje od prejšnjih? Kakšen je tokratni režiserjev prijem, smo seveda vprašali režiserja – Möderndorfer:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

V Kinoteki bo danes ob 21ih Borut Kržišnik predstavil svojo glasbeno ploščo z naslovom Lightning, ob tem pa ga bo spremljala premierna projekcija pripadajočega celovečernega videa. Kar je pri tem kulturniško zanimivega, je to, da je Kržišnik z digitalnimi orodji sestavil simfonijo, ki jo je nemogoče odigrati v živo in ohraniti izvirno dinamiko. Dobrodošli torej vsi navijači razlike in ponavljanja, vsi pristaši simulakrov in vsi, ki imate radi strele. Pa tudi vsi ostali.

In za konec, da res ne pozabite: danes se začenja Klubski maraton Radia študent. Pričel se bo v Mariborskem Stolpu 3, kjer bodo »najbolj glasbeno karavano« zaštartali Ontervjabbit in Christiana Kroupo, in v Kopru, kjer se bodo v MKSMC v živo predstavili Reverend Haze in Koromač.

Kulturne novice je pripravil Aleš.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness