Glej in se čudi

Kulturna ali glasbena novica
13. 3. 2019 - 15.10

Cenjeno poslušalstvo. Z današnjim dnem se začenja 21. Festival dokumentarnega filma. Edicija nam bo do 20. marca stregla z bero petindvajsetih filmov, letos izstopajoče teme pa zadevajo človekove pravice, žensko filmsko produkcijo in kontraverzne politične osebnosti preteklosti, sodobnosti in njunih stičišč. O rdeči niti festivala smo govorili s programskim direktorjem festivala Simonom Popkom.

Izjava

Bera vključuje tudi retrospektivo osmih dokumentarcev v režiji nemškega režiserja Wernerja Herzoga. V okviru festivala lahko že danes ujamete njegov Glej in se čudi: sanjarjenje o povezanem svetu, v Slovenski Kinoteki ob 21:00. Zakaj ravno Herzog, nam razloži Popek.

Izjava

Letošnji tekmovalni program se osredotoča na temo človekovih pravic - pravic žensk, manjšin, azilantov, nagrado za najboljši film pa podeljuje Amnesty International Slovenija, ki sodeluje pri organizaciji festivala. Kako je prišlo do sodelovanja, nam je pojasnila Metka Naglič, direktorica za kampanje in komunikacije pri Amnesty International.

Izjava

O izboru letošnje žirije zopet Metka Naglič.

Izjava

Za konec nam Popek še na kratko predstavi otvoritveni film festivala Sakawa, ki si ga lahko ogledate danes ob 20:00 v Kosovelovi dvorani.

Izjava

Kulturne novice je pripravil vajenec Rok.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.