Glej, Janez Janša

Kulturna ali glasbena novica
16. 11. 2012 - 14.15

Evropska noč gledališč v Gleju, Misterij žene v Škucu, JJ pa vabi na zabavo ...

 

Glej, Janez Janša! Pardon, pozdravljeni. Če si še niste ogledali kultne predstave Čefurji raus!, se vam že jutri ponuja odlična priložnost. Ob 21. uri bodo namreč v Gledališču Glej zavrteli ta komad, in to brez vstopnine, zahvaljujoč pobudi Evropska noč gledališč. Ta letos poteka drugič, izvajajo pa jo v sedmih državah. Gleju gredo v tem imenu pohvale, ker si tudi prek te iniciative prizadeva za popestritev dogajanja oziroma večjo frekvenčnost predstav. Roka Avbarja iz Gleja smo vprašali, kaj jim projekt prinaša ter kakšen je njegov širši pomen:

 

// izjava v posnetku oddaje //

 

V taistem zastonjskem okviru bo jutri v Galeriji Škuc, ob 22. uri, na ogled monodrama Tamare Doneva Misterij žene v režiji Alena Jelena in izvedbi Vesne Jevnikar. Gre za uprizoritev življenjskih situacij pisateljice in publicistke Zofke Kveder, ki se je v zgodnjem dvajsetem stoletju ukvarjala z ženskim vprašanjem. Vse življenje je stremela k popolnosti v vlogah umetnice, ženske in matere, vendar je na koncu prišla do spoznanja, da ni uspela v ničemer. Karto si raje rezervirajte po telefonu 01 430 35 30 ali e-pošti info@skuc.si.

 

Na Liffu pa bodo danes zavrteli 24 projekcij, med drugimi tudi dokumentarno filmsko raziskavo Jaz sem Janez Janša, in sicer v Kinodvoru ob 21.30. Po projekciji vas iz Aksiome vabijo na glasbeno zabavo, obljubljajo pa tudi nekaj dodatnih vizualnih poslastic, povezanih z dotičnim filmom.

 

Današnje novice iz kulture je pripravil Nenad J.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Zdravo,

kako je s posnetkom oddaje, na spletki tu ga ni najti?

r.

hvala za opozorilo, posnetek bi moral biti gor, že poizvedujem zakaj ga ni. sporočim.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.