Gremo po bukve

Kulturna ali glasbena novica
6. 5. 2020 - 15.10

Prav lepo pozdravljeni v današnjih sredinih Kulturnih novicah. Uvodoma povzemamo vesti z novinarske konference kulturnic in kulturnikov, ki je v prostorih Kina Šiška potekala danes ob 10. uri. Na konferenci so sodelovali različni akterji na področju kulture, ki so pripravili skupno sporočilo o strategijah soočanja z ekonomskimi in družbenimi posledicami pandemije. Ključno misel srečanja je povzel član predsedstva Zveze kulturnih društev Slovenije Tomaž Simetinger:

Izjava

Nazadnje je direktor Kina Šiška Simon Kardum podal še sporočilo ministru za kulturo Vasku Simonitiju:

Izjava

Nadaljujemo s predlogom ukrepov, ki so ga na vlado, poslanske skupine, slovenske evropske poslance in mestne občine naslovili organizatorji javnih prireditev. Ti zaradi prepovedi v sklopu ukrepov ob pandemiji novega koronavirusa od 7. marca dalje ne morejo izvajati svoje dejavnosti. Spričo pomanjkanja prihodkov je ogroženo preživetje posameznikov in celotne panoge. Ker rok prenehanja prepovedi ni znan, je organizacija nadomestnih terminov prireditev nemogoča, kar še v znatnejši meri velja za prireditve z mednarodnimi izvajalci. Bremenijo jih stroški, ki so nastali v času priprav in ki jih morajo plačati kljub temu, da prireditev ne morejo realizirati. Ob tem so brez dela in prihodkov ostali tudi vsi izvajalci storitev, potrebnih za realizacijo takšnih projektov. 

Zaključujemo s knjigarnami, ki so svoja vrata ponovno odprle v ponedeljek. V knjigarnah Mladinske knjige, Beletrine in novomeške Goge beležijo razveseljiv obisk, obiskovalci spoštujejo predpisane varnostne predpise. Knjigarne so sicer odprte po prilagojenem delovnem času, stanje pa je za nas opisala vodja knjigarne Konzorcij Katarina Modic:

Izjava

Kako se na odprtje pripravljajo v knjigarni Konzorcij, opisuje Modic:

Izjava

O delovanju knjigarne Konzorcij v prihodnjih mesecih zopet Modic:

Izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.