Hibridke v Rogu

Kulturna ali glasbena novica
18. 1. 2018 - 15.15

Bile so govorice, o tem se je šušljalo že dalj časa. Vse skupaj deluje, kot da bi novi kolektiv v Rogu čakal na kakšen globalni tektonski premik, samo da bi lahko publiko še bolj presenetil, pretresel in jo izvrgel iz njenega udobja.

Današnja zabava HibridX iz KANTe, ki tudi naznanja otvoritev novega kvir-feminističnega prostora v Rogu, pa poskuša iti vsaj par korakov dlje. Zakaj bi le izvrgli izmečke, ko pa jih lahko preobrazimo. Na zabavi se bomo s skupnim preoblačenjem v hibridke ali hibride iz kante šle menjavo identitet, levitve, množične cepitve. V tej krosbreeding utopiji, lahko zadanemo tudi ob kakšnega kiborga.

Skrb, da znotraj mreže nestalnih tokov ne bo divje, je odveč, saj bodo za glasbene vibracije s feministično vsebino skrbele didžejke: playlista pa bo ’feminista’.

Današnji dogodek HibridX iz KANTe se začne ob 20. uri, v tretjem nadstropju glavne stavbe v Tovarni.

Nič manj zanimivo pa ne bo v Trubarjevi hiši literature na dogodku Jet Pack 1, ki ga organizira Muanis Sinanović, njegov prvi gost pa bo Vid Bešter. V seriji razprav, v kateri bodo prečesali mnoge tematike, lahko za pokušino izpostavimo le nekatere. Beseda bo nanesla na znanstvenofantastično mašinerijo, prepuščali se bodo romantičnim sanjarjenjem, se getoizirali, zabavali in randomizirali scene.

Več o sami seriji razprav nam pove Muanis:

Izjava:

Kaj pa bo glavno vodilo te serije?

Izjava:

Prva epizoda, torej današnja razprava ob 20. uri, bo namenjena danes že underground klasiki, kompilaciji The New Weird, ki sta jo sestavila Ann in Jeff VanderMeer.

Gre za precej zavaljen izbor proze težko zajemljivega in enako težko opredeljivega nabora bizarnih pripovedi s prvinami znanstvene fantastike ter fantazije, pa tudi skrajno nedomačnega horrorja, ki dosti črpa iz ameriških klasik čudaštva, denimo H. P. Lovecrafta ali umazanega juga.

Nadalje pojasni Muanis:

Izjava:

O kompilaciji avantgardnega žanra se bo gostitelj danes ob 20-ih v Trubarjevi hiši literature pogovarjal z Vidom Beštrom.

Odpoved: Kulturne novice je pripravil vajenec Maks.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

a zdej v Rogu furajo že EU projekte in koncepte? sej potem jim pa sploh ne gre tako slabo danes. res - well done guys.

več kot očitno nima veze z ničemer gor opisanim. kje to piše o EU projektih, no? a bomo zdaj na pamet komentarje pisarili ? svašta.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.