Ilustracije herojev

Kulturna ali glasbena novica
20. 12. 2017 - 15.10

Če se v veselem decembru utapljate v navalu božičnih pesmi in holivudskih filmov, ki nam kar ne dajo miru z večnimi temami prijateljstva, solidarnosti in prikritega potrošništva, je Center kulture Španski borci pravi naslov za današnji večer. Ob 20. uri bo v Mali dvorani namreč potekala predstava z naslovom HEROJ 2.0 - predstava vseh predstav, ki predstavlja pravo nasprotje posladkanim božičnim klišejem. Avtor koncepta, režiser in igralec Uroš Kaurin, ki je skupaj z Vitom Weisom ustvaril že drugo tovrstno predstavo, nam je povedal, kaj od nje lahko pričakujemo.

Izjava

Če ste zamudili njuno prvo predstavo Heroj 1.0 iz leta 2014, brez skrbi, saj nam je Uroš pojasnil, v čem se obe verziji razlikujeta.

Izjava

Uroš Kaurin pa nam je povedal tudi, zakaj se predstava precej ambiciozno imenuje »predstava vseh predstav«.

Izjava

Če vas Uroš ali prost vstop ne prepričata, pa vas pot zvečer vseeno zanese v bližino Španskih borcev, nič hudega – od 20. ure naprej bo v čitalnici namreč potekala tudi predstavitev in začasna postavitev projekta v nastajanju z naslovom Brati branje. Gre za večletni projekt Taa G. Vrhovca Sambolca, ki po besedah organizatorjev skozi medij zvoka raziskuje časovne odnose in razlike med branjem in govorjenjem pisanega besedila.

Če pa raje kot besede občudujete slike, prelistajte kakšno slikanico, ki jo je ilustrirala Marlenka Stupica. Akademska slikarka in Prešernova nagrajenka danes namreč praznuje svoj 90. rojstni dan, kar je Mladinska knjiga dopoldne počastila s srečanjem štirih velikih slovenskih ilustratork in nas tako opomnila še na iztekajoče se stoto obletnico prve slovenske slikanice.
 

Vaša novičarska herojinja je bila vajenka Katarina.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.