Industrijske kulturne novice

Kulturna ali glasbena novica
7. 10. 2013 - 14.10

Dopoldne je v Slovenskem mladinskem gledališču potekala novinarska konferenca, na kateri je bila domači javnosti predstavljena mednarodno odmevna predstava bosanskega režiserja Harisa Pašovića Osvajanje sreče. Predstava je mednarodni gledališko-glasbeni spektakel, ki je nastal v koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča, Prime Cut Productions iz Belfasta in East West Theatre Center iz Sarajeva. Nastala je po adaptaciji del britanskega filozofa Bertranda Russlla. Intenzivna uprizoritev skoraj stoletno življenjsko zgodbo filozofa prepleta z prelomnimi zgodovinskimi dogodki, predvsem vojnami in nasiljem, ki jim je bil priča. Osvajanje sreče si lahko ogledate v petek in soboto. Izvedli ga bodo v industrijskem ambientu med Šiško in Bežigradom.

 

Zvečer se bo začela 10. izdaja Meseca oblikovanja Ljubljana. Dogodek se bo odvijala v prostorih stare tiskarne Mladinske knjige in nekdanje prodajalne Merkur. Program bo zajemal čez trideset razstav, konferenc in dogodkov, na katerih bodo raziskovali bivanjske probleme in interdisciplinarni, medgeneracijski in medkulturni dialog. Namen Meseca oblikovanja Ljubljana je razvoj kreativne industrije pri nas. Več o programu in manj o kreativni industriji nam bo povedala njihova predstavnica za stike z javnostjo Nina Finžgar:

* IZJAVA SE NAHAJA V POSNETKU

 

Ob osmih bo v Galeriji Škuc predavanje z naslovom Koprnenje po prisotnosti: Živo telo v umetnosti ameriške umetnostne zgodovinarke in kritičarke Amelie Jones. Gospa Jones je ena od poglavitnih teoretikov na področju body arta, performansa in feminističnih umetnosti. Predavanje bo potekalo v sklopu festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk.

 

Danes se je v Buenos Airesu začela retrospektiva slovenskega filma. V gledališču San Martin bodo predvajali tri starejše filme in pet sodobnih. Med njimi tudi V leru Janeza Burgerja, Kruh in mleko Jana Cvitkoviča in Slovenka Damjana Kozoleta. Do konca leta bodo slovenski filmi gostovali še v Peruju, Čilu in Urugvaja.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness