Insolentia ženske

Kulturna ali glasbena novica
21. 10. 2016 - 15.26

Junia Calvina Milonia Caecena Alba Terentia ali krajše, hvala bogu, Triaria naj bi ob zavzetju mesta Terracina nase navlekla orožje in se obnašala, če zaupamo Tacitu, ekscesno in kruto. Pravzaprav pravi, da bi njeno ravnanje lahko opisali s pridevnikom insolentia, recimo nekakšna nenavadna aroganca. V boljši luči jo je približno tisočletje kasneje predstavil Boccaccio v svoji kompilaciji življenjepisov slavnih žensk De Mulieribus Claris. Pohvalil je njeno moč in pogum. Danes se je ne spomni nihče več.

Ob petih popoldne se bo v Socialnem centru Rog pričel Festival Feminizma. Danes in jutri bo v okviru festivala potekalo več delavnic, v nedeljo pa se bo zaključil s piknikom in feminističnimi igrami.

Bolj podrobno o dogajanju govori Asja Hrvatin.

Izjava

Povprašali smo jo tudi, čemu takšen festival.

Izjava

Prav tako ste vabljeni na javni pogovor z naslovom Kriminalizacija in regulacija umetnosti in javnih površin. Pričel se bo danes ob 17. uri v Pritličju. Nastopali bodo Izidor Barši, Laura Olalde, Tjaša Pureber, Barbara Rajgelj in Mitja Velikonja. Pogovor bo moderirala Mojca Zabukovec.

Pogovor je odziv na dogodek, ki se je zgodil v četrtek, 6. 10., ko je Mestno redarstvo zaradi zidne poslikave na zunanjem zidu AKC Metelkova mesto oglobilo umetnico Lauro Olalde in eno izmed opazovalk. Ker je Laura Olalde, kot mnogi pred njo, iz Slovenije že odšla nazaj v Argentino, smo za izjavo poprosili Tjašo Pureber, ki bo danes spregovorila o mejah in avtonomiji.

Izjava

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness