Internet ali možgani?

Kulturna ali glasbena novica
12. 3. 2013 - 14.15

Društvo študentov kulturologije - Kult.co na Fakulteti za družbene vede letos organizira že 6. kulturološki simpozij. Simpozij se izvaja v sodelovanju med profesorji in študenti Oddelka za kulturologijo, kar je, če se nekoliko pošalimo, lep primer medgeneracijskega sodelovanja. Tema letošnjega simpozija je Cyberia in naslavlja prostrani svet interneta. V sklopu kulturološkega simpozija lahko danes ob 14.15 na Fakulteti za družbene vede prisluhnete predavanju Lenarta J. Kučiča z naslovom Elektronska očala, sledilo mu bo še predavanje Vande Veingerl o internetnih igricah. V naslednjih dneh se bodo zvrstila še mnoga predavanja na temi interneta in družbe, med drugim bodo predavali Ida Hiršenfelder, Franc Mali, Andrej Tomažin in drugi. Simpozij se bo zaključil v četrtek zvečer z »žurom« v Tovarni Rog.

 

Včeraj se je pod okriljem Slovenskega društva za nevroznanost – Sinapsa začel Teden možganov. Zakaj sploh posvečamo cel teden možganom, je povedal Simon Brezovar, vodja projektne skupine Teden možganov pri SiNAPSI:

 

* izjava se nahaja v posnetku

 

Aktivnosti tedna možganov potekajo po vsej Sloveniji, v Ljubljani pa lahko danes obiščete predavanje Mirna Možine, ki bo ob 18. uri v Atriju ZRC govoril o psihoterapiji in hipnozi kot sredstvu za obvladovanje stresa. Akcijo gosti tudi Slovenska kinoteka, kjer bodo nocoj predvajali film Prestopniki, ki mu bo sledilo predavanje Petra Umeka.

 

Za ljubitelje filma bo nocoj zanimivo dogajanje v Trubarjevi hiši literature. Ob 19. uri namreč Revija Ekran organizira pogovor z Jožetom Dolmarkom, slovenskim filmskim piscem, publicistom, scenaristom in profesorjem, ki je nedavno izdal zbirko esejev z naslovom Tkanje pogleda.

 

Kulturne novice je spisala Mirna.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness