Izbira: Z ali brez financ

Kulturna ali glasbena novica
19. 9. 2012 - 14.10

V sklopu še vedno trajajočega mednarodnega festivala uprizoritvenih umetnosti Exponto bomo danes v Gledališču Glej lahko priča tudi proslavi ob 60-letnici izida prve številke časopisa Tribuna. O tem, kaj Tribuna pomeni danes oziroma kaj jo čaka v prihodnosti, smo se pogovarjali z Robertom Bobničem, neodgovornim urednikom Tribune:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Na proslavi bodo sodelovali z Gledališčem Glej in lani ustanovljeno skupino G-fart, sestavljeno iz študentov AGRFT, Filozofske fakultete in FDV-ja. Šlo bo za proslavo v pravem pomenu besede, hkrati pa bo izpostavljena tudi tematika, o kateri je nekaj več ponovno povedal Bobnič:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Ko že govorimo o performansih, pa ne smemo mimo Galerije Aksioma, kjer bomo ob 19. uri priča otvoritvi razstave Christin Lahr z naslovom »Macht Geschenke: Das Kapital«. Umetnica že več kot 3 leta vsak dan na račun ministrstva za finance v Nemčiji nakaže 1 cent in izpisek daruje naključnim mimoidočim. O tem, kako bo izgledala današnja razstava oziroma performans, je povedala kar avtorica sama:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Zanimalo nas je tudi, kakšno sporočilo stoji za performansom:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Sicer pa se danes ne gre izogniti še nekaj dogodkom po Sloveniji. V Modrijanovi knjigarni bo ob 18.00 začetek pogovora O usodi romanov domačih in tujih pisateljic na slovenskem knjižnem trgu. V Mariboru se je danes začela 4. mednarodna konferenca o dodajalnih tehnologijah s predavanji strokovnjakov s področja aditivne tehnologije, kot so Terry Wohlers, William J. Cass, Ian Campbell, Philip Reeves, Dave Bourell, Johannes Homa in Klaus Stadlmann. Če se boste mudili okoli Slovenskih Konjic pa ne spreglejte literarno-pogovornega večera z Vasilijem Poličem v Kulturnem domu.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness