Izgubljeno in najdeno

Kulturna ali glasbena novica
12. 1. 2022 - 15.32

Od 2. februarja bo v Galeriji P74 razstavljena samostojna razstava avtorice Lene Lekše. Predstavljala se bo z interaktivno instalacijo Serendipitously, ki je svoje začetke dobila med avtoričinim bivanjem v New Yorku.

Lene Lekše je v preteklosti kot umetnica sodelovala na tako samostojnih kot skupinskih razstavah. Ustvarja predvsem raznorazne instalacije, videe, performanse in zvoke, pri katerih sodeluje tudi z drugimi umetniki in umetnicami. Skupaj z Laro Reichmann, Mihaelom Novakom, Nino Goropečnik in Mašo Knapič deluje v okviru projekta Galerija 7:069, ki razstavlja samostojne študentske produkcije. Za svoje zvočno delo Strategije požvižgavanja_zoom debata je Lekše lansko leto dobila tudi nagrado skupine OHO. S čim se ukvarja, nam je povedala kar Lekše sama.
Izjava

V razstavi Serendipitously Lekše raziskuje usodo izgubljenih predmetov na platformi Craigslist, ki je nekakšna ameriška različica Bolhe.com. Bistvo ni toliko v vračanju predmetov kot v tem, kaj se je zgodilo na poti vračanja predmetov k njihovim lastnikom. Svoje delo in kaj je razstavljeno nam spet opiše avtorica.
Izjava

Poudarek dela je predvsem na konceptu igre, ki se odvija pod drugačnimi pravili kot občevanje v vsakdanjem življenju, v katerem razstavljeni predmeti igrajo drugačno vlogo. V gledalcu poskuša razstava vzbuditi radovednost in ga s tem vključiti v samo sceno. Pomemben element pri tem srečanju je naključje samo. Avtorica nam razloži, kako je prišla do ideje za razstavo.

Izjava

Kulturne novice sta napravila Matej in vajenec Primož.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness