Izključevanje žensk in ljudi brez vabil

Kulturna ali glasbena novica
24. 10. 2016 - 15.10

Na vprašanje Kdaj bo ženska postala človek? bo danes v Trubarjevi hiši literature s Polono Mesec in Eriko Nagode odgovarjala Eva Bahovec. Predavanje se bo odvijalo v luči nedavnega poljskega napada na pravice žensk, ki se mu je z vrtenjem propagandnega filma na frančiškanski cerkvi pridružila tudi slovenska RKC, tovrstni napadi pa po mnenju predavateljice žensko še dodatno oddaljujejo od tega, da postane človek.

A prepustimo besedo ženskam samim:

*Izjava se nahaja v posnetku.

Bahovec nam je pojasnila še teoretska izhodišča predavanja.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

 

Danes pa se bo odvila tudi slovesnost ob dvajseti obletnici Slovenske Kinoteke. Svečanost bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. O prihodnosti Kinoteke bodo, če povzamemo iz vabila, spregovorili: »svetovalec predsednika Republike Slovenije akademik doktor Boštjan Žekš, minister za kulturo gospod Anton Peršak, botra Kinoteke gospa Štefka Kučan in direktor Kinoteke gospod Ivan Nedoh.« Kaj bodo spoštovani gospodje in spoštovana botra povedali o prihodnosti Kinoteke, pa bodo žal lahko slišali le skrbno izbrani posamezniki, saj je vstop mogoč le z vabilom. Spoštovani gospodje, spoštovana botra in izbrani lastniki vabil si bodo lahko ogledali tudi sto let star Lubitschev film Ko sem bil mrtev. Sumimo pa, da si bodo tisti lastniki vabil, ki jih film dejansko zanima, med vsemi temi svečanimi govori presvitlih gospodov in botrice želeli biti v stanju naslovnega subjekta tega filma.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

za ta film pa sploh še slišal nisem, a je nem? in kako postanem lastnik vabila?

nedeljo ob 12h je maša stari

težko bo, da ženska postane človek, enako velja za moskega, to je danes dano redkim...oba sta le samec in samica, začinjena z čisto malo možganov...

Become what u love.

Je treba pazit

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness