Kapitalizem in umetniški spori komunistov

Kulturna ali glasbena novica
4. 9. 2019 - 15.10

Mednarodni grafični likovni center bo v svojem Ustvarjalnem centru Švicarija gostil predavanje francoskega fotografa Mathieuja Asselina – gre za predavanje o njegovem dolgoročnem projektu Monsanto: A Photographic Investigation, o projektu, s katerim je dosegel mednarodno odmevnost. Asselin je član uredniškega odbora pri organizaciji Disclose, ki se ukvarja z raziskovalnim novinarstvom. Njegova umetniška praksa ima predvsem dokumentarni značaj. 

Asselinovo predavanje se bo odvijalo v sklopu širšega programa Švicarije, ki se v letu 2019 posveča novinarski tematiki pravice do obveščenosti. Asselin z delom Monsanto: A Photographic Investigation obvešča javnost o delovanju multinacionalke Monsanto - to je korporacija, ki je znana predvsem po monopolizaciji proizvodnje raznovrstnih pesticidov in semen za uporabo v industrijskem kmetijstvu. Njeno lovljenje kratkoročnega profita je imelo in še vedno ima korozivne posledice tako za naravno okolje kot tudi za vsakdanje življenje ljudi. Nekaj več o svojem projektu nam je povedal Asselin:

Izjava.

Asselinovo predavanje bo potekalo v angleščini. 

Če pa ste predobro seznanjeni z Monsantom in vsesplošnim delovanjem kapitalizma, se lahko odpravite v Moderno galerijo, kjer bo potekalo predavanje marksističnega filozofa Leva Krefta. Odgovarjalo se bo na vprašanje, kaj lahko spravi komuniste iz tira, in sicer z obravnavo levičarskih umetniških polemik, ki so se odvijale na račun pristne politične zavesti. Nekaj več o vsebini predavanja nam je zaupal Kreft:

Izjava.

 

Kulturne novice je pripravil Arne.

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness