Kdo pleše in kdo plača

Kulturna ali glasbena novica
25. 11. 2016 - 14.54

Sodobni ples večini slovenske javnosti bržkone predstavlja popolno neznanko ali pa, še huje, talisman pretirano abstraktne, nedostopne, elitne sodobne umetnosti, odtujene od »hoi polloi«. V takem kontekstu je mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival, ki se danes ob 19.00 začenja v Kinu Šiška, ambiciozen poskus vsaditve estetik te umetnostne smeri v prostor, ki so mu tuje ali pa jih še ne dohaja.
Rok Vevar, med drugim avtor spremljevalnega razstavnega projekta Ksenija Hribar Od LCDT do PTL, je umeščenost festivala v mednarodni kontekst sodobnega plesa opisal tako:

Izjava

Žal se festival, kakor nasploh sodobna plesna scena v Sloveniji, sooča z resnimi problemi, povezanimi s financiranjem. Umik državnih sredstev neposredno po sestavi letošnjega programa ekipa CoFestivala označuje kar za korak v smeri »javnega izbrisa te umetniške prakse«. Rok Vevar nam je zaupal nekaj podrobnosti glede finančne situacije festivala:

Izjava

Jutri se bo v Ljubljani začel tudi drugi pomembni novembrski filmski festival – kmalu po zaključku festivala LIFFe Slovenska kinoteka gosti že 32. festival LGBT filma. Festival se bo otvoril s projekcijama kratkega filma Bazen Leandra Goddinha in celovečerca Babica Paula Weitza v Kinodvoru.
Tole nam je o festivalu povedal Brane Mozetič:

Izjava

 

Novici pripravil Aljaž Glaser

 

 


 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness