Klasične kulturne

Kulturna ali glasbena novica
12. 4. 2018 - 15.10

Pa pojdimo najprej na našo tako težko priborjeno Koroško. Proti argumentu, da je umetniška produkcija centralizirana v Ljubljani, se v Slovenj Gradcu danes odpira Trienale sodobne umetnosti na Koroškem. Pregleda razstava vključuje dela štiridesetih koroških umetnikov iz področja vizualne umetnosti v zadnjih treh letih. Trienale je del poslanstva Koroške galerije likovnih umetnosti, ki je spremljati delo koroških umetnikov in umetnikov, ki so tako ali drugače vpeti v koroški prostor in njihovo delo tudi predstaviti. Preglednost razstave je v tem, da vključuje dela umetnikov iz različnih generacij, ki se poslužujejo različnih praks - na ogled so postavljeni torej kipi, slike, grafike in video produkcije. Letos je poudarek predvsem na ustvarjalcih iz slovenske Koroške, ki pripadajo mlajšim generacijam. Otvoritev Trienala bo danes ob 18-ih v Koroški galeriji likovnih umetnosti, odprta pa bo do 27. maja.

Danes pa ni samo obletnica Gagarinovega preleta Zemlje, ampak tudi obletnica smrti enega največjih, verjetno pa tudi najbolj promiskuitetnih rimskih pesnikov, Ovidija. Obletnico bodo obeležili tudi na našem Oddelku za klasično filologijo na Filozofski fakulteti. Pa ni bilo že vse napisano, povedano o tako starih ustvarjalcih kot je Ovidij? Odgovarja pobudnik festivala doc.dr. David Movrin.

Izjava

Prvi sklop predavanj, ki se začne ob 16ih v predavalnici 102, sestoji iz študentskih prispevkov. Kako to, se gre za navdušenje študentov nad Ovidijem ali obvezne seminarske naloge? Odgovarja doc.dr. David Movrin.

Izjava

Jutri se simpozij zaključuje z recitacijo Ovidijeve poezije - kakšni so izzivi recitiranja prevedene poezije, kaj vse se lahko izgubi najprej pri prevodu in potem recitiranju? Odgovarja doc.dr. David Movrin.

Izjava

Simpozij Ovidiana se začne danes ob 16-ih v predavalnici 102 na Filozofski fakulteti. Natančen opis dogodka je na voljo na Facebook strani in na spletni strani Oddelka za klasično filologijo.

Malo študentske improvizacije pa se bo na ogled postavilo na Študentskem kampusu ob 19ih. V finalu medfakultetnega impro prvenstva se bodo pomerile ekipe Filofaksa, Fakultete za družbene vede, Ekonomske fakultete in Biotehniške fakultete.

Klasične kulturne je spisala Anja.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.