Knjiga se razstavi

Kulturna ali glasbena novica
Knjige
26. 11. 2014 - 14.15

Včeraj bolj formalno, danes pa v velikem zamahu vstopne duri razpira jubilejni 30. slovenski knjižni sejem. Odvili se bodo številni spremljevalni dogodki, primerni za različne starostne skupine, podeljene bodo mnoge nagrade, istočasno pa se bodo sestajali tudi strokovnjaki, ki bodo resno razmišljali o preteklosti in sedanjosti, predvsem pa prihodnosti domačega knjižnega področja. Letos se prvič na sejmu pojavljajo tudi tuje založbe, zato smo predsednika upravnega odbora knjižnega sejma Zdravka Kafola vprašali, zakaj so se odločili za tovrstni premik:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Pri nas je sejem naravnan predvsem na prodajo fizičnim osebam in organiziranje različnih spremljevalnih dogodkov, medtem ko v tujini podobni sejmi predstavljajo pogosto priložnost za pogovore o avtorskih pravicah in drugih sorodnih dejavnostih. Zanimalo nas je, kakšni premiki se na tem področju odvijajo pri nas:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E ob 19h vabi na predstavitev štirih novih publikacij. Gre za dve knjigi umetnika, in sicer 26 stages of erection Dejana Habichta in knjigo Lala's Reader Lale Raščič. Poleg tega bo predstavljena po obsegu krajša, a po besedah vodje zavoda Tadeja Pogačarja vsebinsko še kako relevantna publikacija avtorice Mojce Grmek z naslovom Zvezek o umetnosti. Bero kvarteta zaključi skupinsko delo z naslovom Dialectionary, katerega strukturo nam bo na kratko razložil Pogačar:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Prav tako nas je zanimalo, kakšna je pravzaprav pri nas produkcija in recepcija podobnih knjig:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness