Ko hrana ni dovolj za preživetje

Kulturna ali glasbena novica
10. 4. 2019 - 15.10

Potrebujemo poezijo. Poezijo ne samo v knjigah, ampak tudi v govorjeni besedi, in ne samo v Ljubljani, ampak tudi drugod po Sloveniji. Danes v Kulturnih novicah napovedujemo razprodan dogodek v mariborskem Lutkovnem gledališču danes ob osmi uri zvečer. V štajerski prestolnici bo prvo branje celotne sveže izdane zbirke poezije Da ne da ne bo več prišla da ne bo da me žge da se brala avtorica Anja Golob. Poslušati poezijo iz ust avtorice že zaradi druge modalnosti ni isto kot lastno branje knjige. Ni pa jasno, zakaj bi prvo opcijo sploh potrebovali. Razloži dvakratna Jenkova nagrajenka.

Izjava

 

Poplava dogodkov v Ljubljani in centralizacija dogajanja v prestolnico pogosto pomenita tudi pomanjkanje pokrivanja kulturnih dogodkov drugod po Sloveniji. Zakaj premierno branje poteka v Mariboru in ne drugje, razloži pesnica.

Izjava

 

 

Da ne da ne bo več prišla da ne bo da me žge da se je četrta knjiga Anje Golob, in kot nedavno izdan komplet prejšnjih treh zbirk v eni knjigi, je tudi ta izdana v samozaložbi. Čemu izdajati na lastno pest? Razloži založnica, avtorica, nastopajoča Anja Golob.

Izjava

 

 

Če vas je ob poslušanju novic zamikalo poslušati enega izmed ekskluzivnih branj, to še vedno lahko storite v nedeljo, 14. aprila, ob sedmi uri v Mali Drami v Ljubljani. Še raje pa v decentralizacijski maniri 19. aprila v Kompleksu v Ravnah na Koroškem ali 20. Pr’ Pepet v Škofji Loki.

 

 

Preden zaključimo, še novica o konferenci v sklopu desetega festivala Tresk v sklopu 50-letnice Radia Študent. Na eni izmed okroglih miz konferenčnega dela se bodo predstavili tudi radiji iz Hrvaške, Avstrije in Francije. Več o tem pove vodja festivala Andrej Pervanje.

Izjava

 

 

Pervanje omenja dva vidika, ki bosta naslovljena na konferenčnem delu Treska.

 

 

Izjava

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness