KOCKE'N'KNJIGE

Kulturna ali glasbena novica

Začnimo z literarnim delom novic. Danes se v Cankarjevem domu začenja 29. slovenski knjižni sejem. Sejem velja za največjo knjižno prireditev na naših tleh, saj bo razstavljal več kot 1500 knjig. SpremljalI ga bodo tudi pogovori, podpisovanja knjig in koncerti. Na letošnjem knjižnem sejmu se obetajo tudi nekatere novosti. Več o njih nam bo povedal vodja zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev Zdravko Kafol.

 

/izjava se nahaja v posnetku/

 

Zvečer bodo v Linhartovi dvorani podelili Schwentnerjevo nagrado za pomemben prispevek slovenskemu založništvu in knjigotrštvu, ter nagradi za literarni prvenec in mladega prevajalca.

 

Na Metelkovi bo danes pestro, kajti ob osemnajstih bo v klubu Gromka predstavitev že šeste knjige Mitja Velikonje: Rock'n'retro: novi jugoslavizem v sodobni slovenski popularni glasbi. Knjiga se dotika odnosa Slovencev do Jugoslavije, ki je razpet med nostalgijo in mržnjo. Avtor ga raziskuje preko popularne glasbe in preko tega razrešuje vprašanja o političnem diskurzu nekdanje države.

 

Za predstavitvijo knjige bo sledil, prav tako v klubu Gromka, ob pol devetih literarni večer »Dovratu«, ki ga prireja LUD Literatura. Anja Golob, Simona Kopinšek in Maja Vidmar bodo brale svojo poezijo ob spremljavi glasbene improvizacije Marka Brdnika na akordeonu in Vitje Balžalorskega na električni kitari.

 

Če preidemo iz literarnih smeri v likovne, bo na Metelkovi v Galeriji Alkatraz otvoritev razstave: Kocka No. 837456-9305.00 Lenke Đorojević. Instalacija je tudi umetničina magistrska naloga, ki premika meje grafičnega medija in ga postavlja v kontekst z ostalimi umetniškimi zvrstmi. Vključuje tudi odnos med avtorskim delom in komercialno reprodukcijo, ter različne načine tiska. Razstava je na voljo za ogled samo danes, od desete do dvanajste dopoldne in od sedme do desete zvečer. Če se odločite za obisk Metelkove se lahko ustavite tudi na veganski večerji v Infoshopu.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness