Kralj Matjaž mora bit nor

Kulturna ali glasbena novica

Ne prvič Kulturne novice začenjamo s festivalom Tinta. Nenazadnje smo le medijski pokrovitelj. Danes zvečer se v DobriVagi otvarjata kar dve razstavi, in sicer Lene muze Sanje Pocrnjić v dobrovaganem sklopu Umetnica na mesec ter She Must Be Mad oz. Mora bit nora Ivane Armanini v seriji Zine Vitrine. V tokratnih novicah se osredotočamo na slednjo. Avtorico smo povprašali, kakšen je tematski fokus razstave:

izjava

Avtorica je na kratko, a nazorno opredelila tudi samo vsebino.

izjava

Pojasnila nam je tudi, na kaj se referira ime razstave.

izjava

Nismo se mogli upreti še preoblikovanju naslova - Mora bit nora - v vprašanje. Kdo je torej tu nor? Avtorica ali kak drug subjekt? Odgovarja - avtorica.

izjava

 

Čeprav ste po dozo pripovedovanja v okviru Pripovedovalskega festivala najverjetneje leno vajeni oditi zgolj v prestolnici, vas današnji dogodek v Kulturnem domu Kamnik izziva, da izstopite iz te lagodne rutine. Ob 17h in ob 18.30 bo namreč tam pripovedoval Ciril Horjak, vsem dobro znani Dr. Horowitz. Da je skoraj pregovorno v dobri formi, nedvomno dokazuje vsakokraten obisk njegovih pripovedovanj. Kakšna pa je njegova forma danes?

izjava

Ciril in Žiga se bosta v okviru dogodkov posvetila spalnim navadam Kralja Matjaža, in sicer z besedo, zvokom in sliko, pri čemer obljubljata, da udeleženci zaspali ne boste, morda pa iz spanja vržemo Matjaža. Kaj je bil povod za izbiro motivike, pove Ciril.

izjava

Ciril in Žiga dogodek priporočata vsem otrokom, ki so starejši od štirih let. Lahko pridemo tudi tisti, ki se imamo za precej starejše?

izjava

Ciril preko tajnice vsem, tudi nam, sporoča, da je preveč zaseden, da bi sprejemal nova naročila za ilustracije. Zato smo ga povprašali, kaj se mu dobrega obeta.

izjava

No, s Cirilovo preobremenjenostjo in nezmožnostjo pridobitve za bivanje ustreznih prostorov lahko več kot sočustvujemo. Številni vse to preprosto živimo. Tako najverjetneje nismo nori le mi, temveč tudi svet, ki ga soustvarjamo, katerega rezultat pa so tudi vse zgodbe, ki so osrednji del tokratnih Kulturnih novic.

 

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.