Kresnik in Kersnikova

Kulturna ali glasbena novica
22. 6. 2012 - 14.10

Jutri bo na ROMANtičnem večeru na ljubljanskem Rožniku podelitev Delove nagrade za roman leta kresnik, kjer se je v ožji izbor prebilo pet kandidatov: Cvetka Bevc, Aleš Čar, Zdenko Kodrič, Andrej E. Skubic in Lucija Stepančič. Žirija, katere predsednik je že tretje leto po vrsti dr. Miran Hladnik, je kot kriterija med drugim izbrala tudi sodobnost tematike in  berljivost. Prav slednjo pa je Vlado Žabot, pisatelj in pobudnik nagrade kresnik, v odprtem pismu skritiziral in zapisal: »Ali ne gre morda za trivializacijo slovenskega romanopisja, za potrebo časopisa Dela«?
Tudi nas je zanimalo, zakaj sta kriterija sodobnosti tematike in berljivosti problematična, več nam je povedal Vlado Žabot:

* Izjava 1

Na drugi strani se je na pomisleke odzval predsednik žirije, dr. Miran Hladnik. Povedal je:

*Izjava 2

Danes se na Kersnikovi ulici v Ljubljani odvija dan odprtih vrat Zavoda K4/6, saj se je Zavod, ki deluje plodovito na področju umetniških in kulturnih vsebin že dobršnih dvajset let, zavedel, da manjka prav stika s someščani. Tako jih bodo povabili kar »preko ulice«, da se tudi oni v duhu medgeneracijskega sodelovanja pobližje spoznajo z delovanjem Zavoda. Več o projektu nam je povedal Jurij Krpan, direktor galerije Kapelica:

* Izjava 3

Za konec še povabilo v BI-KO-FE, kjer bo od 20. ure naprej kulturno–umetniški program z razstavo slik nedefiniranega posameznika, ki se odziva na ime DOG 2.6, koncertom nežanrske zasedbe DECA DEBILANE in nepogrešljivim dvojcem DJ BAKTO & DJ BORKA.

Kulturne novice je pripravila Alja Lobnik.
 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness