Kultura v deželi Marjana Šarca

Kulturna ali glasbena novica
Marjan - sonce kamniških alp
16. 2. 2021 - 15.10

Pozdravljeni v kulturnih novicah! Danes jih v slogu Rudolfa Maistra okupira lokalna kamniška kultura. Ta kljub vse močnejšim silam centralizacije in ogroženosti zaradi korone še vedno ustvarja s polno paro ter s svojim sodelovanjem in pomočjo lokalni skupnosti dokazuje, da je potrebna. Glede na to, da kljub številnim oviram še vedno živi in ustvarja, se morda drži reka svetovno znanega skavta, Medved Roštilja: Improviziraj, prilagodi se in premagaj!

Eden najvidnejših projektov kamniških kulturnikov v karantenskem času je gotovo Kamera teče, ki ga je v sodelovanju z Osnovno šolo Marije Vere izvedlo društvo Priden možic. Projekt Kamera teče je za osnovnošolce proizvajal video učne ure, kot smo jih že pred korono lahko gledali na primer na izobraževalnem YouTube kanalu Andreja Škrabe, s to razliko, da je imel za sabo še produkcijsko znanje in moč Mladinskega centra Kotlovnica ter Doma kulture Kamnik. Začetke in izvedbo projekta opiše Anja Bezlova, ki je učne ure osnovnošolcem na ekranih popestrila s svojim likom klovnese Rose:

Izjava 1 

Ko se je projekt izkazal na Osnovni šoli Marije Vere, so se mu pridružile tudi druge kamniške osnovne šole:

Izjava 2

Naša sogovornica Anja Bezlova je tudi sicer znana kamniška kulturnica, ki si je lokalno in mednarodno priznanje prislužila z režijo uličnih predstav in igranjem v njih. Med karanteno je na spletni platformi SIMS Gledališča Ane Monro v kamniškem kulturnem domu predstavila spletno izvedbo predstave Majdina večerna šola. 

Izjava 3

Bezlova opiše tudi daljnoročne prednosti spletne predstavitve, ki je prilagojena potrebam uličnega gledališča:

Izjava 4 

Poleg Majde in Kamere pa so se med karanteno v Kamniku v organizaciji Mladinskega centra Kotlovnice zvrstili še številni drugi večji in manjši dogodki. Za RŠ je kulturno delovanje mladinskega centra povzel vodja njegovih mladinskih programov in nekdanji direktor RŠ, Rok Kosec: 

Izjava 5

Kulturne novice je pripravil vajenec Lenart pod zaspanim maoističnim očesom tovariša Trontlja.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness