Kultura v središču politike

Kulturna ali glasbena novica
1. 10. 2014 - 14.10

Dobrih štirinajst dni je minilo od imenovanja ministrice za kulturo. Kritik obstoječega kulturnega modela in vizij za delovanje Ministrstva za kulturo, poslanih iz številnih kulturnih organizacij in društev, v zadnjem mesecu ni manjkalo. Pred dnevi je tudi skupina SRČ novi kulturni ministrici Julijani Bizjak Mlakar poslala poziv z izhodišči za reforme v kulturni politiki. Skupino sestavljajo dr. Borut Smrekar, dr. Vesna Čopič in generalni direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik, ki smo ga povprašali o vsebini poslanega apela:

////Izjava se nahaja v posnetku oddaje////

Nacionalni svet za kulturo Republike Slovenije je na zadnji 31. seji, ko bi ministrica morala predstaviti svoj program, ostal razočaran in zaskrbljen v njeni odsotnosti. O tem smo povprašali predsednika sveta Metoda Pevca:

////Izjava se nahaja v posnetku oddaje////

Pevec je spregovoril tudi o prednostnih nalogah:

////Izjava se nahaja v posnetku oddaje////

Ministrica je trenutno še v fazi izbiranja svojih sodelavcev. Pohvalno sicer je, da v nove vrste svetovalcev na ministrstvo prihajajo tisti, ki so kritični do obstoječega izvajanja kulturne politike. Za državnega sekretarja na ministrstvo kulture prihaja koordinator odbora KOKS – združenja 43 društev, organizacij in ustanov s področja kulture, Igor Koršič, ki je v času pred imenovanjem ministrice pozval k izboljšanju položaja in bil kritičen do preteklega kadrovanja po strankarski pripadnosti. Koršiča smo povprašali o morebitnem konfliktu interesov zaradi opravljanja obeh funkcij:

////Izjava se nahaja v posnetku oddaje////

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness