Kulturna politika, kultura in politika

Kulturna ali glasbena novica
23. 5. 2014 - 14.10

Politika je vedno problem. S tem pa tudi kulturna politika, ki se je bodo lotili danes v Gledališču Glej ob 15. uri, ustavili pa se bodo jutri ob 20.30. Gre namreč za srečanje Vzhodnoevropske mreže uprizoritvenih umetnosti z naslovom Javni razpis: kreativnost na zahtevo? Tematiko nam je malo bolj podrobno razložil Marko Bratuš, umetniški vodja Gledališča Glej.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Na evropski ravni se s podobnim problemom - problemom kulture in politike - ukvarja Društvo Asociacija, ki se je priključilo »vseevropski kampanji za vključitev kulture in umetnosti v vse politike EU« in slovenske kandidate in kandidatke za evropske poslance nagovarjajo »z Evropskim manifestom za kulturo in umetnost«. Vprašanje pa je, kje je problem: ali v tem, da Evropa in njene institucije ne poudarjajo zadosti kulture, ali pa je njeno promoviranje kulture in sožitja razlik, kakršnokoli že je, samo po sebi problem...

Političnih problemov se na mednarodni ravni loteva tudi Bunker v Stari elektrarni. Danes se je ob 10. uri zgodila otvoritev mednarodnega foruma Still ready to change, ki bo trajal vse do ponedeljka, 26. maja. Program lahko najdete na njihovi spletni strani, mi pa smo programskega sodelavca Bunkerja Sama Selimoviča vprašali, kakšna je zasnova tega foruma.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Vprašali smo ga tudi, zakaj vnaprej izključujejo nesistemske spremembe.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Nazadnje nas je zanimalo, zakaj takšna vsebinska heterogenost programa.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness