Kulturne novice št. 7:069

Kulturna ali glasbena novica
13. 3. 2018 - 15.10

Čeprav se danes poslavljamo od včerajšnjega gregorjevega in so očitno vsi ptički že oženjeni, pa današnji torek ne prinaša nič manj priložnosti za pomladansko kulturno obarvano svatbo.

Prešerno bo že v Prešernovem mestu. V kranjski galeriji stolpa Škrlovec se nam obeta odprtje prve razstave v novi pop-up [pop ap] galeriji z zanimivim imenom 7:069. Zala Vidali, ena izmed organizatork razstave, ki jo kurira Layerjeva hiša, je razložila, za kakšen projekt sploh gre.

Izjava

Organizatorka nam je razkrila tudi glavni razlog za nastanek pop-up galerije 7:069.

Izjava

Kaj pa lahko pričakujete od otvoritve prve razstave z naslovom Pilot epizoda danes ob 19. uri? Ponovno odgovarja Zala Vidali.

Izjava

Ta veseli dan pa zaključimo še v plesnih ritmih, ki bodo v predstavi Meduza zvečer odmevali iz Pocket Teatra. Avtorici in plesalki Urša Rupnik ter Liza Šimenc v njej prek sodobnega plesa raziskujeta, kakšno vlogo imajo v današnjem svetu predstavnice ženskega spola in kakšni so odnosi med njimi. Pri tem sta se ozrli še na odnos med slavnima figurama grške klasične mitologije - med nevoščljivo boginjo Ateno in lepotico Meduzo, ki je bila prav zaradi svojega izgleda spremenjena v pošast. Več o imenu predstave nam je povedala kar Liza Šimenc.

Izjava

Ob 20. uri pa na vas v Pocket  Teatru ne čaka le plesna predstava, pač pa z vstopnico prejmete tudi najboljši način za kulturen konec torkovega večera - kozarček absinta.

Na zdravje vam želi vajenka Katarina.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness