Kulturne novice na ta izredni dan

Kulturna ali glasbena novica
28. 10. 2015 - 15.10

Varnost, osebni podatki, medijski diskurz in nove tehnologije so velike teme ne samo v kontekstu begunske krize. Z njimi je povezana tudi interaktivna vizualna postavitev Zborogled, ki po besedah njenih ustvarjalcev »preko odpiranja varnostnih kamer obiskovalce Kina Šiška nagovarja k prevrednotenju dostopa do skupnega in osebnega dobrega«. Postavitev bosta v Kinu Šiška spremljala dva javna zbora. Na prvem, ki se prične danes ob petih popoldne, bodo nastopili Tomo Križnar, Miran Mohar, Jernej Prijon, Janko Rožič, Alenka Pirman, Simon Kardum, Jurij Krpan in Peter Tomaž Dobrila. Na drugem zboru, ki bo potekal naslednjo sredo prav tako ob petih, pa bodo nastopili Tom Fürstner, strokovnjak za senzorske naprave, Marko Dolinar, bivši republiški inšpektor za nadzor služb za varovanje privatne lastnine, in Andrej Kregar, ki bo predstavil najnovejše načine hitre obdelave arhivov. Več o bistvu projekta nam bo povedal Marko Košnik, vodja Inštituta Egon March, ki je tudi organizator dogodka:

Izjava

 

V Klubu Cankarjevega doma se danes in jutri odvija drugi mednarodni kritiški simpozij. Na simpoziju sodelujejo gostje iz Slovenije in tujine, saj organizatorji želijo, kot sami pravijo, »graditi mostove med slovenskimi in tujimi literarnimi kritiki ter uredniki«. Usmeritev simpozija je sicer zelo široka: »[V]zpostaviti dialog glede aktualnih kritiških problemov ter vloge literarne kritike v današnjem času«. Znotraj te splošne usmeritve pa bodo posamezni gostje seveda izpostavljali tudi bolj specifična vprašanja. Več konkretnega o programu, ki je še pred nami, nam bo povedala Maja Šučur:

Izjava

 

Seveda pa ne pozabite na simpozij, ki ga danes ob štirih popoldne v prostorih ZRC SAZU organizira Radio Študent o spremembi zakona o obrambi. Na simpoziju bodo nastopili Miha Zadnikar, Svetlana Slapšak, Andrej Kurnik, Igor Bijuklič, Svit Komel, Goran Janković in Boštjan Nedoh.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness