Kulturni dialogi

Kulturna ali glasbena novica
30. 1. 2020 - 15.10

Ob šesti večerni uri bodo v Atriju ZRC SAZU začeli odmevati prvi arhitekturni dialogi v sezoni, sicer šesti po vrsti. Organizira jih revija Outsider, katere vodilo je “ne moremo govoriti o ljudeh, ne da bi govorili o arhitekturi in ne moremo govoriti o arhitekturi, ne da bi govorili o ljudeh”. V kakšni formi se arhitekturni dialogi odvijajo, nam je opisala izvršna urednica revije Outsider Ajda Bračič.
Izjava

Bračič nadaljuje s predstavitvijo gostov današnjih dialogov in tematik, ki se jim bodo posvečali.

Izjava

 

V Tobačni 007, edinem kulturnem prostoru, ki je na območju Tobačne ob nedavni čistki sploh preživel, se bo danes ob sedmih s predavanjem avtorja otvorila razstava tokratnega gosta rezidenčnega programa Bojana Fajfrića. Kustosinja razstave Alenka Trebušak nam je podala nekaj hitrih dejstev o rezidenci, v sklopu katere poteka današnji dogodek.

Izjava

Bojan Fajfrić je rojen v Beogradu, prestolnici bivše Jugoslavije. Mesto je sredi devetdesetih zapustil zaradi študija vizualnih umetnosti na Nizozemskem. Umetnik nam je obrazložil, s čim se ukvarja v svoji umetniški praksi.

Izjava

Umetnik kot zgodovinar je sicer redni pojav v praksi sodobne umetnosti. Fajfrić nam še pove, kaj konkretno bo v prostorih Tobačne 007 predstavil danes. 

Izjava

 

Društvo za širjenje filmske kulture KINO! danes v Slovenski kinoteki podeljuje nagrado Franceta Brenka za izjemne dosežke na področju filmske kulture v preteklem letu, ki slovenske avtorje nagrajuje od leta 2013. Urednica revije KINO! Maja Kranjc nam je predstavila nagrado in njenega dobitnika, ki je že znan, priznanje je namreč prejel Matjaž Ivanišin za film Oroslan.

Izjava

Oroslan je film, ki - nasprotno od letošnjega absolutnega zmagovalca Festivala slovenskega filma Zgodbe iz kostanjevih gozdov -, svoj prostor pripovedovanja naseljuje v drugi obmejni slovenski lokaciji. Kaj oba filma še povezuje, pa je za konec obrazložila Kranjc.

Izjava

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness