Kvartet src

Kulturna ali glasbena novica
14. 3. 2017 - 15.10

Kot ponavadi, je tudi današnji dan posejan s pestrimi dogodki v ljubljanskih kulturnih ustanovah. Ob 18.00 lahko tako obiščete predstavitev pesniške zbirke Zlate Fon Iz strun srca, ki se bo odvila v Trubarjevi hiši literature. Poleg same predstavitve, bodo govorci odprli tudi dve filozofski temi in sicer iskanje večne resnice ter ljubezen kot eno izmed najmogočnejših sil, ki deluje skozi srca posameznikov.

Nekaj o nastanku zbirke nam je zaupala njena avtorica Zlata Fon.

*Izjava

Ob 19.00 bo Vodnikova domačija gostila mlado režiserko Nino Rajić Kranjac, ki bo v sklopu serij dogodkov Knjiga, oder, platno spregovorila o povezanosti teksta z aktualnim gledališkim in filmskim ustvarjanjem.

Nina Rajić Kranjac je mlada režiserka, ki je slovenski gledališki prostor nase opozorila z uspešno diplomsko uprizoritvijo dramskega besedila Simone Semenič 1981. Letos pa je na oder Mestnega gledališča ljubljanskega postavila Korunovega Svetovalca, poleg gledališke pa se Rajić Kranjac ukvarja tudi s filmsko umetnostjo. Pogovor bo vodila študentka gledališke režije Maša Pelko.

Ob isti uri pa se bo v Galeriji Fotogrfija otvorila razstava z naslovom Naključni kvartet. Kot je razvidno že iz naslova, so razstavo pripravili štrije naključno izbrani umetniki, ki opravljajo različne si poklice. Ksenija Benedetti je šefinja Protokola Republike Slovenije, Aldo Kumar skladatelj, Jakov Brdar kipar, Mateja Dimnik pa kreativna direktorica agencije Reformer.

Kljub razlikam pa jim je skupno nekaj: vsi se bodo v galeriji predstavili s svojimi fotografijami posnetimi z pametnimi telefoni, s čimer galerija poudarja, kako dobro se amaterji lahko lotevajo vizualnih umetnosti.

Projekt pa ima tudi dobrodelno noto, o kateri nam je več zaupala lastnica in vodja galerije Barbara Čeferin.

*Izjava

Kulturne novice je za vas pripravil Benjamin Zajc.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.