Ljubav v elektrarni in hajka v filharmoniji

Kulturna ali glasbena novica
7. 10. 2019 - 15.10

Pozdravljeni v Kulturnih novicah. Kot ste na valovih Radia Študent slišali že prejšnji teden, se te dni odvija Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk. Danes ob 19.00 bo Miha Zadnikar v Stari mestni elektrarni vodil pogovor na temo presečišč glasbenega, literarnega in teoretskega ustvarjanja umetnice Nine Dragičević. O specifični temi se bodo z njim pogovarjali Nataša Velikonja, Gabriela Babnik in Marko Karlovčec.

Na spletni strani dogodka pravijo, da bodo udeleženi na okrogli mizi delo umetnice Dragičević umestili v več kontekstov; v kontekst teoretske in literarne produkcije, v kontekst lezbičnega aktivizma ter v glasbeni kontekst. Miho Zadnikarja smo povprašali o naravi okrogle mize ter o razmerju med interpretacijo bralca oziroma gledalca in avtoričino intenco.

Izjava

Pogovoru bo sledila koncertna izvedba pesniške knjige Ljubav reče greva že omenjene ustvarjalke Nine Dragičević. Za nas je današnji dogodek v širše festivalsko dogajanje Mesta žensk umestila Tjaša Pureber.

Izjava

Na odru se Nini pridružita glasbenik Žiga Jenko in igralka Anja Novak, ki je z nami govorila o tovrstni interpretaciji pesniškega ustvarjanja.

Izjava

 

Iz Stare elektrarne se na kratko prestavimo še v Slovensko filharmonijo, kjer je po poročanju STA direktorica Marjetica Mahne pričela postopek predčasne razrešitve pomočnika direktorja za področje orkestra Klemna Hvale. Svoje ukrepanje je utemeljila z naslednjimi besedami: "Razlog za odločitev je presoja direktorice, da gre za ravnanja, ki bi lahko vrgla senco na SF, ki zmanjšujejo njeno kredibilnost in povzročajo škodo pri odnosih s partnerji. Direktorica Hvali kot pomočniku direktorja za orkester in najtesnejšemu sodelavcu ne more več zaupati. Dolžna je ustrezno ukrepati in zaščititi integriteto in dobro ime Slovenske filharmonije."

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.