Ljubljanske duše

Kulturna ali glasbena novica
2. 6. 2014 - 14.10

Fotograf in literat Dušan Šarotar se je podal v raziskovanje globljih razsežnosti stvarnosti. Njegova fotografska razstava Duše, ki se odpira nocoj ob sedmih v Trubarjevi hiši literature, bo skušala na poetičen način raziskovati eno izmed najstarejših tem, ki burijo človekovo domišljijo – njegovo nematerialno esenco. Več o ideji za razstavo nam bo povedal sam umetnik, Dušan Šarotar.

* Izjava se nahaja v posnetku

 

V Zgodovinskem atriju Mestne hiše Ljubljana bosta v sklopu novoodkrite navdušenosti nad Emono razstavljala umetnika Gorazd Krnc in Zoran Srdić Janežič, oba pod okriljem zavoda Gulag. Preko različnih medijev bosta podala družbenoangažirano in zgodovinsko refleksijo Ljubljane ter njenih prebivalcev v razstavi z imenom Empire Strikes Back and Forward oz. Imperij vrača udarec naprej. Otvoritev bo nocoj ob osmi uri. O nenavadnem naslovu predstave smo povprašali enega izmed umetnikov, Zorana Srdića Janežiča.

* Izjava se nahaja v posnetku

Srdić Janežič pa nam je povedal nekaj več o tem, kako se tema imperija povezuje s temo Emone in podal par besed tako o svojem delu, kot o umetninah soavtorja razstave, Gorazda Krnca.

* Izjava se nahaja v posnetku

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

po roki sodec, tisto kar je ostalo od kipov francoske Ilirije ce se ne motim in ce me spomin ne vara - je desna roka, ki dela z umom kajne? leva rokica za rit obrisat je pa tud odsekana kajne? iz cesa pa je kip? medeninast?

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.