Malo manj kapitalistične Urbane brazde

Kulturna ali glasbena novica
8. 10. 2012 - 14.10

Atrij ZRC v Ljubljani danes ob 17ih predstavlja projekt imenovan Urbane brazde. Urbane brazde so eden od štirih programskih sklopov Evropske prestolnice kulture. Ukvarjajo se z vprašanji sodobne gospodarske, finančne, energetske, okoljske in prehranske krize. Bolj podrobno nam je to razložila predsednica Združenja CAAP in koordinatorka Karolina Babič:

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Ne zanimajo pa jih le vprašanja, temveč tudi odgovori. Ponujajo jih v obliki konkretnih primerov dobrih praks alternativne in avtonomne produkcije. Kako je to v globalnem kapitalizmu mogoče, ponovno Babič:

Izjava se nahaja v posnetku.

 

***

Danes se začenja tudi 15. mednarodna multikonferenca Informacijska družba 2012. Potekala bo v Ljubljani na Inštitutu Jožef Stefan, in sicer vse do 12. oktobra. Razpravljalo se bo o informacijski družbi na več področjih, na primer v robotiki, v kognitivni znanosti, v inteligentnih prispevkih in tako dalje. Cilj multikonference ni podajanje odgovorov na probleme informacijske družbe, temveč sprožiti interdiscplinarne strokovne razprave in zastaviti smernice za nadaljnje raziskovanje informacijske družbe. Prisotni bodo tako domači kot tuji raziskovalci, ki se bodo navezovali tudi na poslovne priložnosti in vladne politike.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.