Maribor v postinternetni dobi

Kulturna ali glasbena novica
25. 9. 2014 - 14.10

Načine in možnosti umetnosti v povezavi z novimi tehnologijami tako v teoriji kot v praksi raziskuje Mednarodni festival računalniške umetnosti 2.0. Festival, ki se je začel z včerajšnjim simpozijem, bo na več lokacijah v Mariboru do sobote predstavil številne performanse, razstave, delavnice in predavanja na temo intermedijske oziroma postinternetne umetnosti. Kaj postinternetna umetnost pravzaprav sploh pomeni, smo povprašali vodjo festivala Nino Jeza.

*Izjava se nahaja v posnteku.

Ker se festival odvija že dvajseto leto zapored, nam je Nina Jeza pojasnila letošnji koncept festivala in spremembe, ki so se v tem času zgodile na področju intermedijske umetnosti.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Medtem ko se v Mariboru odvijajo visokotehnološki performansi, pa si v ljubljanski Stari mestni elektrarni lahko ogledate precej manj tehnološko napredne, a verjetno ne manj sodobne in radikalne performanse VN Laba, delavnice za performanse Vie Negative. Uprizarjala bosta dva solo performerja, Brina Klampfer in Stane Tomazin, ter režiser Simon Belak, ki bo predstavil adaptacijo Kafkovega Gradu. Brina Klampfer nam je na kratko predstavila specifično metodo Vn Laba.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Kulturne novice je pripravil Mirt.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness