Mariborske novice

Kulturna ali glasbena novica
25. 2. 2019 - 15.10

Cenjeni poslušalci, navkljub statusu prestolnice na današnji dan Ljubljana ne ponuja pretirano zanimivega kulturnega dogajanja. Zato je Ministrstvo za kulturo objavilo razpis za Evropsko prestolnico kulture leta 2025. Toda do trenutka, ko se bo na še neznanem kraju prerodila Evropska kultura slovenskih korenin, je še dolgo, zato kulturne novice svojo uteho iščemo v nekdanji Evropski prestolnici kulture - Mariboru.

Tam nas bo jutri, v torek, na “krhkost ter minljivost človeške eksistence” v ključnih življenjskih fazah opomnila Anja Kranjc s kiparsko razstavo Bivanjski medprostori, ki bo imela otvoritev v Galeriji Media Nox ob osemnajsti uri. Obiskovalci se lahko nadejajo del iz cikla V Belo, ki so “polna simbolike” ter se znotraj razstavnega prostora “skorajda organsko razraščajo in ustvarjajo ambientalno instalacijo”.

Kolikor pa, dragi poslušalci, se vam kolca za polnimi lonci mesa razsvetljenskih časov, lahko sodobno umetnost tudi mecensko podprete. Prav tako v Mariboru, natančneje v Umetnostni galeriji Maribor, bo ta četrtek ob osemnajsti uri namreč vrata odprla prodajna razstava fotografa Andreja Lamuta, o nastanku in tematiki katere nam več pove avtor:

Izjava

Da bi ločili stanje dnevne parahipnagogije od tiste večerne zasanjanosti, ki se nad nas zgrne pred spanjem, avtor doda:

Izjava

Ker gre za prodajno razstavo, velja dodati, da obiskovalci ne morejo pričakovati vseh del - vsa umetnost tudi ni naprodaj - ki jih je razstava ponudila ob svoji premieri pred približno pol leta, temveč zgolj izbor sedmih slik iz serije Mnemosis.

Mnemosis Andreja Lamuta
 / 16. 10. 2018

Ob koncu Kulturnih novic se vračamo v Ljubljano, kjer je študentski literarni natečaj Rdeča nit rok za oddajo prispevkov podaljšal do danes, 25. 2., do polnoči. Pišoči študentje - najsibodi pesniki, pisatelji ali dramatiki - ne odlašajte, dodatne informacije o tem, kako in komu izdelke poslati, dobite na Facebook strani literarnega natečaja Rdeča nit.

 

Kulturne novice sta pripravila Vid in vajenec Miha.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness