Marxova fotografska značka

Kulturna ali glasbena novica
12. 3. 2014 - 14.11

Vsi, ki se želite danes sprehoditi po s soncem obsijani Ljubljani, prva novica je za vas. Ob sedemnajsti uri vas bo pred Moderno galerijo pričakal Dragan Živadinov, ki vas bo na uro in pol trajajočem sprehodu popeljal po koordinatah Kosovelove Ljubljane.

 

Zvesti bralci Marxa in marksistične literature, tale novica je za vas. Inštitut za delavske študije vas vabi na javni pogovor z Michaelom Heinrichom, ki se ima ob osemnajsti uri dogoditi v prostorih Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Več o Heinrichu in današnjem pogovoru nam je povedal njegov sogovorec Sašo Furlan.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Vsi, ki želite biti v dialogu s fotografijo, naslednja novica je za vas. Galerija Photon vam ob devetnajsti uri odpira svoja vrata, za katerimi bo na ogled po vas naslovljena razstava. Predstavlja aktualne avtorske serije dveh trenutno vodilnih vizualnih umetnikov in fotografov, delujočih v Beogradu – Gorana Micevskega in Ivana Petrovića. Skupni imenovalec avtorjev je izrazit sociološki pristop k obravnavanju družbenih fenomenov iz njunega lokalnega okolja, ki pa vendarle zaidejo tudi v domeno univerzalnega. Njune fotografije odslikavajo aktualno beograjsko družbeno-politično situacijo, prostorske spremembe in vseprisotne simbole globalizacije. Kaj pa je tisto, kar Micevskega in Petrovića razlikuje, smo povprašali Miho Colnerja, kustosa razstave.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Predšolska, šolska in postšolska – bralsko, a ne nujno marksistično-bralsko naravnana mladež, zadnja novica pa je za vas. MOTA - Muzej tranzitornih umetnosti vas vabi na prvo edicijo Bralne značke. To si boste lahko v bližino ponosno utripajočega srca pripeli v kakšen mesec na Gosposvetski 12 motajoči se, MoTA Točki – prostoru za umetnost in ideje. A šele po uspešno absorbiranem branju gostje Katje Perat.

 

Marxovo fotografsko značko sta po Ljubljani iskali Iva in Teja.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness