Max Grau v Kinu Šiška

Kulturna ali glasbena novica
15. 10. 2018 - 15.10

Danes se ob 19. uri v Kinu Šiška otvarja razstava novomedijskega umetnika, ki sliši na ime Max Sivi ali v svojem izvirniku - Max Grau. Gre za berlinskega umetnika, ki je pred kratkim dopolnil 30 let, zanimiv pa je zato, ker veliko stvari dela na bazi individualnega, s fokusom na osebnih prijateljskih modelih. Treba je priznati, da kljub možnosti sofinanciranja javnih ustanov večina kulturnega ustvarjanja temelji na osebnih izkušnjah ter poznanstvih, pa naj bodo vključeni bivši ljubimci in ljubimke, sošolci in sošolke, profesorji ali profesorice ali pa kar razširjena družina sama.

 

V kratkem filmu »[…] Craving for Narrative«, s katerim se je Grau slovenski publiki predstavil tudi na lanskem festivalu Liffe, dekompozira izsek filma Briljantina ter ga dopolni z lastnimi asociativnimi pripisi ter privatnimi življenjskimi izseki. Tokratni obisk Slovenije in sodelovanje z Maxom Grauom pa nam na kratko predstavi Miha Kelemina, ki poleg Lare Plavčak kurira današnjo razstavo.

 

Izjava

 

Grau deluje na področju osebnega, ki prehaja v performativno prakso, ki je torej ekspozicionirana javnosti. Več o tem, kako doživlja umetnost, in samem umetniškem procesu nam pove Grau:

 

Izjava

 

V svojem delu sredi s pesimizmom napolnjenega sveta odkriva optimizem v osebnem. V letošnjem letu je pri nemški založbi Ruine izšla njegova knjiga z naslovom You See I’ve Always Wanted Things to be Beautiful. Več o knjigi nam pove Max Grau:

 

Izjava

 

Danes se v Ljubljani predstavlja z razstavo Love & Work (Floating). Na razstavi povezuje osebna pisma ter javnosti razgalja njihovo vsebino; tako nas popelje v osebna čustvena doživetja s posamezniki, ki so sooblikovali njegov prostor umetniškega izražanja.

 

Izjava

 

Za vas se iz Kulturnih novic izjavlja Škerla.

 

Avtorji: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness