Mesto ponoči

Kulturna ali glasbena novica
9. 12. 2013 - 14.10

V Ljubljano je prispela Anna Friz, kanadska zvočna in radijska umetnica. Projekt City at night, umetničino sodelovanje z inštitutom Cona, se bo dotikal zgodovinskih dimenzij urbanega življenja ponoči. Umetnica bo premišljevala o primerih umetniških praks, ki aktivirajo ali se kritično povežejo z idejo mesta.

O svojih pričakovanjih glede ljubljanskega projekta, Anna Friz:

/////////////////////////////////////////////////////////////

Izjava se nahaja v posnetku celotne oddaje.

////////////////////////////////////////////////////////////

Ob sedmih bo v kulturnem centru Tobačna 001 predavala o zgodovini radijske in zvočne umetnosti, konceptualnih premislekih zvočnih umetnikov in o lastni umetniški praksi. Projekt City at night se bo zaključil z nočnim radijskim programom med 16. in 26. januarjem. Poskrbel bo za to, da nočnih ptic ne bo spremljal le avtomatiziran in prednastavljen nočni program.

Znani so nagrajenci desete edicije Animateke! Velika nagrada mednarodne žirije maestro je šla filmu Odsoten, Roberta Catanija. Nagrado občinstva in posebno omembo rezidenčnega umetnika festivala, Theodorja Usheva, je prejel film Boles, režiserke Špele Čadež. Univerzi v Ljubljani in Novi Gorici sta podelili nagrado za najboljši študentski animirani film. Prejel jo je švicarski režiser Michael Frei, za film Plug & Play. V sklopu otroškega in mladinskega programa Slon je bila kanadski stop-motion animaciji Deklica po imenu Elastika v režiji Guillauma Blancheta  podeljena nagrada 2 koluta. S strani Slonove žirije je bil nagrajen še film Kiosk, švicarske režiserke Anete Melece.

Drevi ob šestih in osmih bo v Kinoteki ob stoletnici rojstva slovenskega režiserja, scenarista in snemalca Milana Kumra predvajanih enajst njegovih del. V okviru at.Šiška!, avstrijsko-slovenskega fokusa sodobnega gledališča, pa bo danes v Kinu Šiška ob osmih uprizorjen Luftballet II. Samodejna predstava Vlada R. Gotvana v ospredje postavlja luči. Te v avtomatizirani, tehnicistični dobi dobijo položaj subjekta, človekov pomen pa se izkaže za strašljivo minornega.

Luči se je ustrašila Nika Mahnič.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.