Mesto za vse in vsi za mesto

Kulturna ali glasbena novica
21. 5. 2018 - 15.10

Na današnji še en neizbežni ponedeljek se lahko v sklopu Svetlobne gverile, ki je v tem mesecu prežela ljubljanske ulice, odpravite do Palače Cukrarna in njene širše okolice, kjer se bo danes ob 21:30 otvoril projekt Cukrarna v barvah. Naj samo povemo, da se bo v sklopu tega projekta vse do 16.6. predstavilo več kot 40 slovenskih in tujih umetnikov. Za več informacij o Svetlobni gverili pa se lahko odpravite pobrskati v eno izmed nedavnih edicij Kulturnih novic.

V sklopu projekta Cukrarna v barvah bo med drugim potekala tudi predstavitev prototipov mentorskega programa Mesto za vse. V projektu so z mentorsko pomočjo RogLaba, pilotnega projekta Rog in projektnih partnerjev sodelovali ekipa Shirtig s prototipom obešalnik oz. multi.hanger, Maja Modrijan s kolekcijo unikatnih oblačil in dodatkov Zarjavela bela ter Tina Mozetič s prototipom prilagodljive klančine Rognik. Več o projektu nam je povedala Meta Štular iz RogLaba.

Izjava

Prototipi so nastajali s pomočjo 3D in druge izdelovalniške tehnologije. Dela so potekala od oktobra 2017 do konca januarja 2018 in se bodo predstavila danes ob 19:30 v prostorih RogLaba in kasneje ob 21:30 v Palači Cukrarna. Več o prototipih ponovno Meta Štular.

Izjava

Nekaj več nam je povedala tudi o prostorski in gverilski intervenciji Tine Mozetič, ki ga bodo prav tako v sklopu Svetlobne gverile predstavili v petek, 25. 5., ob 21:30.

Izjava

Pot od takšnega in drugačnega mesta je prehodila Kaja.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness