Množica festivalov

Kulturna ali glasbena novica
22. 11. 2013 - 14.10

Jutri se v Ljubljani začenja že 29. festival gejevskega in lezbičnega filma, ki velja za najstarejši tovrstni festival v Evropi. Več o pomenu festivala in o letošnjem izboru je za kulturne novice povedala organizatorka in selektorica festivala, pisateljica Suzana Tratnik:

__________

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

_________

 

V Ljubljani od 22. do 30. novembra poteka tudi festival tranzitornih umetnosti Sonica, ki raziskuje prehodna in heterogena polja sodobne umetnosti v povezavi z zvokom. V okviru festivala se bo danes zvečer v sodelovanju z benefit dogodkom REŠI RŠ na Metelkovi zgodila javna zvočna intervencija z zvočnim tankom. Gre za delo nemškega umetnika Nika Nowaka, ki je ustvaril zvočni sistem iz kovinskega okvira zabojnika za smeti, s katerim problematizira zvok kot sredstvo za manipulacijo množice.

 

*****

 

V Mednarodnem grafičnem likovnem centru danes potekajo predavanja in delavnice v okviru projekta Aktiv, ki deluje z namenom, da galerijsko dejavnost približa osebam s posebnimi potrebami. Več o tem je povedala vodja projekta Katja Studec:

 

__________

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

_________

 

Za konec omenimo še en festival, ki se je začel že včeraj, in sicer gre za prvi medijski festival Naprej/forward, ki raziskuje novinarstvo, medijsko kulturo in trende. Zvrstile se bodo razprave o pomembnih medijskih vsebinah, razne delavnice, podelili pa bodo tudi novinarske in fotoreporterske nagrade.

 

O festivalih je za kulturne novice poročala Tjaša.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness