Monolog

Kulturna ali glasbena novica
31. 3. 2016 - 15.10

Začnemo komajda kulturno. V desnem, kakopak Modrem kotu Roga se ima danes ob 19.00 zgoditi Politični monolog z intervencijami. No, kar ločuje večer od monologov v vsakem drugem pajzlu v Ljubljani, je to, da se imajo tega lotiti strukturirano. Premisa dogodka - ki naj bi bil začetek tradicije - je v tem, da se nek posameznik postavi na piedestal in razloži svoje politično prepričanje, gledalci pa intervenirajo, ga heklajo. Tokratna tema naj bi bila mediji, svoboda govora in politična korektnost, monologiral pa bo Žan Zupan. Vprašali smo ga, zakaj je on tako poseben in zakaj bi kdo sploh hotel tam stati in govoriti in konec koncev, zakaj bi to kdo hotel poslušati:
Izjava

 

Nadaljujemo kanček bolj kulturno. V Galeriji Tobačna 001 bo otvoritev razstave Saturation multimedijskega umetnika Matthewa Biedermana. Razstava je plod rezidence ter sodelovanja z zavodom Atol, na njej pa bo večje število umetnikovih produkcij ter koprodukcij. Biederman je stari znanec tukajšnje scene, njegov prvi uspeh je priznanje na festivalu Break 21, kjer je leta 2007 z Markom Peljhanom ustanovil tudi Arctic perspective institute. Vprašali smo ga o razstavi, naslovu in če je - kot se zdi iz njegove biografije - ustvarjanje v Sloveniji res bolj plodovito kot v ZDA:

Izjava

 

Prav tako pa bo danes ob osmih otvoritev v metelkovskem Alkatrazu. Jasmina Grudnik ima namreč ob osmih otvoritev instalacije z naslovom Sreča v Nikšiču. Instalacija naj bi na Metelkovo prenesla specifično občutje nekega kraja; nekega časa. Vprašali smo jo, če je srečna:

Izjava

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.