Mučenica na kavču

Kulturna ali glasbena novica
1. 2. 2019 - 15.10

Pozdravljeni v zadnjih Kulturnih novicah tega tedna, v katerih se bomo sprehodili od Ljubljane do Maribora. Z jutrišnjim dnem se prične tretji subkulturni Kavč Festival, miks koncertov, performansa, poezije ter takšne in drugačne vizualije, razpršene po intimah spalnic, dnevnih sob in kuhinj prostovoljcev. O konceptu dogodka smo povprašali enega od organizatorjev Matijo Solceta.

IZJAVA

Gre za koncept obiska na slepo, kar pomeni, da naslov bivališča izveste ob rezervaciji sicer brezplačne vstopnice. Za večerne dogodke, koncertna dogajanja v klubih, gledališčih in drugih večjih prostorih predhodna rezervacija ni potrebna. Natančneje o časovnosti in poteku festivala zopet Matija Solce:

IZJAVA

V AvliGT22, prostoru za vizualne umetnosti v Mariboru, se bo danes, v soboto in torek ob 20:00 odvila Mučenica. Gre za četrto epizodo kolektiva Abonma, v kateri bodo razstavili in rekonstruirali uprizoritev Mučenika avtorja Mariusa von Mayenburga. Koncept projektne serije je artikulirala članica kolektiva Abonma Eva Nina Lampič:

IZJAVA

Po kakšnem ključu so izbrali ravno ponovno uprizoritev te predstave, nam za konec pove več še ena izmed članic kolektiva Nika Bezeljak.

IZJAVA

Kulturne novice sta pripravila vajenec Rok in Kaja.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.